Son günlerde Türkiye’nin Suriye’deki operasyon bölgelerine ve sınırına yönelik artan tehditler sonucu YPG/ PKK’lı teröristler tarafından gerçekleştirilen saldırılar operasyon olasılığı giderek arttırdı.

İŞBİRLİĞİ YAPIN DENİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrasında operasyon konusunda kararlı olduklarını açıklaması, terörist unsurların bertaraf edilmesini sağlayacaklarını söylemişti. Açıklamalar sonrasında, ‘Türkiye yeni bir operasyona mı hazırlanıyor?’ iddiaları gündeme gelirken, Erdoğan son yaptığı açıklamada, “Suriye’nin kuzeyinde YPG/PKK cirit atıyor. Bir yere kadar sabrımız devam etti, son olarak da 2 polisimiz şehit oldu. Terör örgütlerine, ABD’nin oradaki malum güçlerine, rejim güçlerine karşı her türlü mücadeleyi vereceğiz, kararlıyız” ifadelerini kullanması gözleri bir kez daha Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı operasyon bölgelerine çevirdi.

Türkiye, bölgede bulunan SMO güçlerine ‘Hazır olun’ talimatı verirken, bölge insanının huzur ve barışa kavuşabilmesi için çağrıda bulunuldu. SMO tarafından Tel Rıfat’a bildiri dağıtılarak, “Tel Rıfat kentindeki sivillere, Şehir YPG/PKK teröründen temizlenecek. Lütfen çok geç kalmadan güçlerimizle iş birliği yapın” ifadeleri kullanıldı.

TERÖR ELEBAŞINDAN BİLİNDİK AÇIKLAMA

Bölgedeki gelişmeler sonrasında terör örgütünü operasyon korkusu sardı. YPG/PKK terör elebaşı Salih Müslim’den her operasyon öncesi bilindik bir tavırla yapılan ‘Direneceğiz’ açıklaması geldi. Terör elebaşı Müslim, Türkiye’nin bölgedeki her operasyonu öncesinde, “Türkiye Suriye’de çok şey kaybedecek” diyerek alışılagelmiş tavırları sergilemişti.

TERÖR YALANA DOYMUYOR

Müslim, bölgede gerçekleştirilen Barış Pınarı Operasyonu öncesinde Türkiye’nin ‘fosfor bombası’ kullandığı yalanını ortaya atarak, operasyonu dünya kamuoyu önünde küçük düşürmeye çalışmıştı. Müslim’in yalanını içeren söz konusu fotoğrafın ABD’nin Musul’da Haziran 2017’de gerçekleştirdiği operasyon sırasında çekildiği ortaya çıkmıştı.

Editör: TE Bilisim