Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, yaptığı açıklamada ilçe merkezi ile taşra mahalleleri prestij caddelerle donattıklarını belirtti. Bir süre önce başlattıkları yol seferberliğinin tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden Başkan Kale “Bir taraftan yeni imar yolları açarken diğer yandan mevcut yollarımızdaki bakım ve onarımla standartları yükseltiyoruz. Cadde ve yollarımızda güvenli ve konforlu yolculuk için çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz” dedi.

İlçenin en eski caddesi olan Konya Caddesi’ndeki alt yapının en ince ayrıntısına kadar tamamlanmasının ardından prestij cadde çalışmasını başlattıklarını hatırlatan Başkan Kale, ekiplerin faaliyetlerini yerinde inceledi. Kale “Konya Caddemiz muhteşem bir görünüme kavuşuyor. Adeta santim santim işlenen caddemizdeki çalışmaların her aşamasını dikkatle takip ediyoruz. İlçemizin yollarını adeta kilim gibi dokuyoruz. Bulduk, Yeniceoba, Sinema Caddesi, Gençlik Merkezi önü, Yeni Adalet Sarayı ile Hastane Caddesi arasındaki prestij cadde çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. İnönü Caddemizde ise doğalgaz çalışmaları sonrası yol bakım onarım çalışmalarını gerçekleştirdik. Ayrıca ilçemize kazandıracağımız muhteşem meydan projesi için ilk adım atıldı. Bu çerçevede Adnan Menderes İlkokulu’nun ihtiyaca cevap veremez haldeki eskiyen binasının yıkımı gerçekleştirildi” diye konuştu.

FUTBOL SAHASI BAL LİGİ MAÇLARINA HAZIRLANIYOR

Yeşilöz Mahallesindeki mevcut çim sahanın yenileme çalışmalarının da devam ettiğini ifade eden Başkan Kale, “Yeşilöz’deki sahamızın BAL Ligi maçlarının oynanabileceği standartlara kavuşturulması için çalışmalar aralıksız sürüyor. Soyunma odaları, 500 kişilik tribünü, 3 kulvarlı koşu pisti ve zemini ile tesis baştan aşağı ele alınarak BAL Ligi maçlarına hazır hale getirilecek. Başta gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın hizmetine yeni spor alanlarını sunacak olmanın heyecanı içerisindeyiz” diye konuştu.

AYNI ANDA İKİ ATIKSU ARITMA TESİSİ YAPILIYOR

Gölyazı ve Merkez Karatepe Mahallelerindeki atıksu arıtma tesisi inşaatlarının da büyük bir hızla devam ettiğini anlatan Başkan Kale, projeleri gelecek nesilleri düşünerek hayata geçirdiklerini kaydetti. Kale “Atık su arıtma tesisleri Cihanbeyli’nin geleceği açısından büyük önem taşıyor. Karatepe ve Gölyazı mahallelerimizde atık su arıtma tesislerinin yapımı devam ediyor. Milyonlarca lira harcanarak yaptırılan atık su arıtma tesisleri ilçemizin sağlıklı yarınları için inşa ediliyor. Gelecek seçimleri değil, gelecek nesilleri düşünerek çalışıyoruz” dedi.

BAŞKAN KALE’DEN BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN’A ZİYARET

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, ilçeye kazandırılması planlanan Kültür Han Projesiyle ilgili AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bir ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ile görüşen Kale, projeyle ilgili istişarelerde bulundu.

Editör: TE Bilisim