Bir gazetecinin ‘Sorulara geçmeden önce Sayın Özdemir Bayraktar’ın vefatı nedeniyle hep birlikte başsağlığı dilemek istiyoruz’ sözlerine ilişkin konuşan Erdoğan, “Allah razı olsun, sağ olun. Gerçekten Özdemir Bey için son zamanlarda hep yerli- milli ifadelerini kullanıyoruz. Bütün bunların yanında onunla yaklaşık 40 yıllık ağabey-kardeşliğimiz var, dostluğumuz var. Aynı zamanda Refah Partisi il başkanı olduğum dönemde, o da benim il yönetim kurulumdaydı; böyle bir ilişkimiz de var. Muhterem bir insandı, mütevazı bir insandı, işinin dört dörtlük ehli bir insandı. Evlatlarını da gerek Haluk gerek Selçuk gerek Ahmet olsun, hepsini bu vatan için çok çok iyi yetiştirdi. Sürekli büyüyen, gelişen bir yatırımın içerisinde oldular” dedi.

YARBAYIM SANA VERDİĞİM SÖZÜ TUTACAĞIM

İHA- SİHA alanına girişleri gerçekten çok daha farklıydı. Bir defa kararlı bir insandı” ifadelerini kullanan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Bir şeye azmettiği zaman, üzerine giderek onu bitirme noktasında güçlü bir azmi vardı. Nitekim bu İHA-SİHA’ların geliştirilmesi de böyle oldu. İlk başbakan olduğumuz dönemde, malum Amerika, İHA olayında işi biraz gevşetti, uzattı. Çok uzun sürmedi, Özdemir ağabey İHA ile ilgili adımı çocuklarıyla beraber attı. Tabi o zaman küçük bir atölye gibi bir yerde işe başladı, ardından işi geliştirip büyüttü. En önemli yanı da bu adımları attıktan itibaren oğulları Haluk ve Selçuk’la beraber kah Güneydoğu kah Doğu Anadolu’da bizim askerlere bunların uçuştaki eğitimini veriyorlardı. Bunlardan bir tanesi de yarbayımız Melih Gülova’ydı. O yarbayımız daha sonra şehit olmuştu. Orada onlara verilen eğitimin videolarını, fotoğraflarını bana gösteriyorlardı. Böyle bir aşkla bu işleri sürdürüyordu. Hatta “Yarbayım sana verdiğim sözü tutacağım, hiç endişe etme” diye bir ifadesi de vardı ve verdiği sözü tuttu, o yarbayın katillerini hep gömdük”

AFRİKA ZİYARETİ ÖNCESİ HELALLEŞTİK

Özdemir Bayraktar’ın uzun süredir devam eden bir rahatsızlığı olduğunu belirten Erdoğan, “Afrika’ya hareket etmemden bir gün önce hastaneye varıp kendisiyle helalleştim. Helalleştikten sonra da yola çıktık. Mekanı cennet olsun. Rabbim inşallah sevgili habibine hep birlikte bizi komşu eyler. Tabutunu fabrikaya getirdiler. Orada 3.500-4.000 genç mühendis var, onlarla da helalleşti. Hamdolsun çocukları da aynı şekilde babalarının izinden gidiyorlar" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim