Kayıt olurken ne kadar ödeme yapılacağına tamamı ile birey kendisini karar vermektedir. Netflix kullanıcılarına deneme üyeliği hakkı tanımaz; fakat üye olduktan sonra istediğiniz taktirde istediğiniz an üyeliği online iptal edebilir, standart değiştirilebilir. Netflix bu konuda kullanıcılarına kullanım zaman sınırı koymaz.

Netflix temel paket nedir?

Netflix’in temel paket  içeriğini kendinize uygun bulduğunuz taktirde kullanım tercihi olarak seçilebilir. Bu seçenek Netflix Basic paket olarak da geçer ve genel de en çok tercih edilen paketler arasında en önemlisidir. Netflix paketleri içeriği ve fiyat bilgisi şu şekildedir:

  • Netflix Basic paket, aynı an da sadece bir kişinin izlenim yapmasına izin verir. Standart çözünürlük sunuyor ve bu paketin aylık ücreti 26.99 TL olmaktadır.
  • Netflix standart paket, aynı anda iki kişinin kullanabilmesine olanak tanır ve bunun içinde standart çözünürlük sunuma söz konusudur. Bu paketin ücreti ise aylık olarak 40.99 TL.
  • Netflix Premium paket, aynı an da 4 kişinin kullanımına kadar izlenim yapılma hakkı verir. Bu pakette ise HD ve Ultra HD çözünürlük sunulur. Aylık ödemesi ise 54.99 TL olarak belirlenmiştir.

Netflix Kayıt Olma Şartları Nelerdir?

Netflix üyelik yapılması için öncelikle netflix.com sitesinden resmî sayfaya ulaşmak gerekir. Sonrasında ise üyelik oluşturma kısmına geçiş yapıldığında mail ve şifre aracılığı ile kayıt işlemi gerçekleşir. Kayıt işlemi sırasında ilk ay ödemesi alınır ve kaydettiğiniz karttan her ay ödemesi düzenli olarak çekilir. Netflix üyelik işlemleri sırasında ödeme yapmak istediğiniz tutar ve standartlar seçilir ödemeler bireyin seçtiği paket üzerinden alınır. Netflix’e kayıt olmanın tek koşulu bir kart sahibi olmaktan geçer. Kart sahibi olunduğu taktirde online üyeliği her birey kullanma hakkına sahiptir.

Netflix Kayıt Sonrası Kullanıcı Ekleme ve Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

Netflix hesabına kullanıcı kaydetme ve silme işlemleri online Netflix sistesinden yapılabilir. Netflix üyelik işlemi oluşturulduktan sonra yeni bir kullanıcı kaydetmek ya da var olan kullanıcıyı hesaptan kaldırmak oldukça basittir. Bunun için kullanıcı adı ve şifre ile Netflix sayfasına giriş yapılmalı ve sonrasında profillerim kısmından kişiler seçilerek silinecek ya da eklenecek kullanıcı bilgileri girilir ve böylece hesaptan kullanıcı kaldırılmış ya da yeni bir kullanıcı eklenmiş olur. Kullanıcı eklemesi yapıldığında paket içeriğinden daha fazla kullanıcı bulunuyorsa paketiniz yükseltilmek istenecek ve onayladığınız taktirde yükseltilecektir. Kullanıcı ekledikten sonra paket yükseltme işlemi reddedilirse

 kaydedilen kullanıcı bilgileri sistemden silinir ve kayıt edilmiş kişi sisteme yükseltme yapılana kadar giriş sağlayamaz.

Netflix İzleme İçerikleri Gizlenebilir Mi?

Netflix geçmişi gizlemesi site içerisinde mümkündür. Netflix kullanıcılarına bu imkanı sağlar ve bunu gerçekleştirmek oldukça basittir. Netflix üyelik var olduğu taktirde her kullanıcı bu imkandan faydalanabilir. Öncelikle hesap bölümünden, izleme etkinliği bölümüne geçilmesi gerekir. İzleme etkinliği sayfasında tüm Netflix geçmişiniz bulunur ve buradan gizlemek istediğiniz içerikleri seçip karşı tarafında ki yuvarlak simgeye tıklandığında seçtiğiniz içerikler gizlenmiş olur; fakat gizlenen içeriklerin kullanılan tüm cihazlardan kaldırılması 24 saati bulabilmektedir. 24 saat sonunda seçtiğiniz tüm içerikler kullanılan bütün cihazlarda gizlenmiş olacaktır. Netflix sayfası çocuk profili içerisindeyken kesinlikle geçmişin gizlenmesine izin verilmez. Ebeveyn kontrollerinde olan çocuk profilleri için bir gizleme yapmak söz konusu değildir. Netflix 2013 ve üzeri sürümlü cihazlarda kullanım sağlanmasına olanak verilmiştir. Diğer alt sürümlerde bu uygulama edinilemez ve kullanılamaz olmaktadır.

Editör: TE Bilisim