Nusret Odabaş / İstanbul 

Ülkemize üst üste ikinci kez Avrupa Şampiyonluğu getiren Gaziantep Polisgücü Hokey Takımı bu yıl başarısını perçinleyerek kadınlarda da zirveye çıktı. Polisgücü hokey takımları Hırvatistan ve Slovenya’dan şampiyon döndü. Türk spor medyası o günlerde Milli Takım Katar yolunda Norveç ve Letonya’yı yenecek mi diye yazıyordu. Ya da evinde Galatasaray Göztepe’ye, Fenerbahçe de deplasmanda Hatayspor’a üstünlük kurabilecek mi manşetlerini atıyordu. İşte tam o günlerde Türkiye’ye takımlar bazında iki şampiyonluk haberi birden geldi. Fakat spor medyasının odak noktası yine futboldu. Gaziantep Polisgücü’nün iki şampiyonluğu hem yazılı hem de görsel basında gerekli yerini almadı. Gaziantep Polisgücü’nün başarılı antrenörü Yusuf Kasım Diriliş Postası’ndan Nusret Odabaş’a çok özel açıklamalarda bulundu. Kasım, Türk medyasına seslenerek ‘Siz bizi yazmasanız da Avrupa bizi daha tanıyor. Real Madrid gibi bizimle eşleşmekten korkuyorlar’ şeklinde konuştu.

“ALLAH ÇİFTE ŞAMPİYONLUK NASİP ETTİ”

“Bizler Türkiye’de Türk hokeyinin neferleriyiz. Nasıl ki bir futbol kulübü Türkiye’yi hem Türkiye’de hem de Avrupa’da temsil ediyorsa biz de aynıyız” diyen Yusuf Kasım, “Gaziantep Polisgücü olarak Türkiye’deki şampiyonluklarımızdan sonra Avrupa’da ülkemizi temsil hakkını bulduk. Bu yıl hem kadın hem de erkek takımımız Avrupa’dan şampiyon döndü. Kadın hokey takımımız Challenge 3’te Hırvatistan’da Hırvatların ev sahibi ekibi Mladost’u 5-1’le geçerek kürsüye çıktı. Erkek takımımız geçen yıl ki Avrupa Şampiyonluğunun ardından bu yıl da Slovenya’da Danimarka’nın Kopenhag takımını 3-1 yenerek Challenge 2’de şampiyon oldu. Allah bize bu yıl 2 şampiyonluk nasip etti. Şükürler olsun, çok mutluyuz” dedi.

“DUYUN SESİMİZİ!”

Gaziantep Polisgücü’nün, Türkiye’de emniyet güçlerini temsil eden bir kulüp olduğunu söyleyen Kasım, “Gaziantep şehri kendini hokeyde adını bu Avrupa Şampiyonluklarından önce de duyurmuştu. Tabi bu bizim ilk başarımız değil. Biz erkeklerde 12. Avrupa Şampiyonluğumuzu elde ettik. Türk medyası bunu biliyor muydunuz. Aynı zamanda kızlarımızın da 2. Şampiyonluğunu elde ettiğini. Gaziantep’in havasında da değil, suyundan da değil, biz hokeyin gönülleri elçileri olarak yıllar önce ülkemize hizmet etmek için Gaziantep’ten yola çıktık. Çok çalıştık, çok uğraştık, emek verdik. Çocuklarımız çok ter akıttı. Hem Türkiye’de hem de Avrupa’da. Basamakları bir bir çıkarak katıldığımız her kulvarda tırnağımızla kazıyarak şampiyon olduk” diye konuştu. Kasım, şu anki hedeflerinin Şubat 2021’de Alanya’da yapılacak olan balon hokey şampiyonasında yine Türkiye’ye yeni bir zafer yaşatmak olduğunu vurguladı.

“SPORCULARIMIZ KENDİ EVLATLARIMIZ”

Gaziantep Polisgücü’ndeki sporcularımızda transferlerimiz de var ama bünyemizde bizim kendi yetiştirdiğimiz evlatlarımız” ifadelerini kullanan Kasım, “Gençlerimizi kötü yollara düşmekten hokey sayesinde de kurtardık diyebiliriz. Vakitlerini başka yerlerde boş geçiren gençlerimiz de buradan çağrımdır. Giden kendinize uygun bir spor branşı seçim. İster bireysel, isterse takım sporu olsun” değerlendirmesinde bulundu.

“GENÇLERİMİZİ TOPLUMA KAZANDIRALIM”

“Spor bir gencin yaşantısında çok önemlidir, Spor yapan insanla spor yapmayan insan arasında fark vardır” diyen Kasım, “Bunu genç yaşta bir lisansla bireysel olarak ve veya bir kulüpte yapmak bir yaşam biçimi oluyor. Gençlerimize önerim şudur. Hepiniz spor yapın. Zararlı alışkanlıklardanuzak durun. Böylelikle toplumda yerinizi almış olacaksınız. Hem de çok faydalı bireyler olarak. Bak göreceksiniz ki spor yaptığınızda yaşamınızdaki olaylara daha pozitif bakacaksınız. Değer verecek, değer verileceksiniz. Ülkemizde sadece futbol yok. Futbol çok popüler diğerleri değil diye düşünmeyin. Hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmayın. Odaklanın ve çalışın. Bakın başarılı olacaksınız” ifadelerini kullandı.

'BİZİ HOKEYİN REAL MADRİD'İ GÖRÜYORLAR'

Türkiye’den çok Avrupa’da tanındıklarına dikkati çeken Kasım sözlerini şöyle sürdürdü: “Avrupa’da Polisgücü takımıyla aynı gruba düşmek istemeyen takımlar olduğunu bizzat kendi meslektaşlarım bana söylüyor. Nasıl futbolda Real Madrid, Juventus, PSG ile aynı gruba düşmek istemezler ya diğer takımlar, aynı bizle de eşleşmek istemiyorlar. Şunu demek istiyorum. Bizi Avrupa’da daha iyi tanıyorlar. Sporcularımızı biliyorlar. Şimdi daha önce de defalarca söyledim ben. Buradan kimseyi eleştirmek istemiyorum ama bu başarılarımızdan sonra bizim elde ettiğimiz sadece manevi tebrik. Bol bol tebrik ediliyoruz. Bu tebriklerin yanında medyada gerekli olduğu kadar yer almamamız bizi üzüyor açıkçası. Ne yapalım. Ülkemizin spor gerçeği de böyle. Söyleyecek bir şey yok.”

Editör: TE Bilisim