Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 ülkenin büyükelçisi hakkında verdiği kararı değerlendirdi.

Twitter'da paylaşımda bulunan Perinçek, "Cumhurbaşkanı'nın istenmeyen adam talimatı, yeni bir stratejik döneme girildiğini gösteriyor." dedi.

Perinçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

" Türkiye, NATO üyesidir, ancak ABD’ye isyan aşamasına girdi, NATO ile bağlarını çözüyor. Türkiye, Asya uygarlığının öncüleri arasındaki mevzisine yerleşme kararını ilan etmiş oldu."

"Bu yeni rota, birinci olarak Türkiye'nin bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü güvence altına alıyor."

"İkincisi, girilen ekonomik krizde Atlantik beklentilerini havaya uçuruyor ve kaçınılmaz olarak Üretim Devriminin yolunu açıyor."

"Üçüncüsü, ABD'nin kaos planına meydan okuma rotasıdır. Nitekim ABD güdümlü Büyükelçiliklerin küstahlığı Türkiye’nin millî kuvvetlerini sımsıkı birleştirmektedir."

"Dördüncüsü bu Yeni Rota, Millî Kuvvetlerin Atlantikçilere karşı seçimi kazanma rotasıdır. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atlantikçilerin ABD’ye dayanarak iktidar olma planlarına öldürücü bir darbe indirmiştir."

"Beşincisi, Üreticilerin Millî Hükümeti rotasına girilmiştir. Atlantik sistemine meydan okumanın hükümet planı nesnel olarak belirlenmiştir."

"Yeni Rotadan geri dönüş yok! Çünkü Türkiye’nin güvenliği ve ekonomik çıkışı bu rotada."

NE OLMUŞTU

10 ülkenin büyükelçiliği, Osman Kavala’nın tutukluluk durumuna ilişkin ortak açıklama yayımlamıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 ülkenin büyükelçisinin 'istenmeyen adam' ilan edilmesi için talimat verdiğini açıklamıştı.

Editör: TE Bilisim