29 Ekim’de toplu ulaşım ücretsiz mi? Cumhuriyet Bayramı’nda metro, metrobüs, marmaray bedava mı? soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Cumhuriyet’in ilan edilişinin 98’inci yılı coşkuyla kutlanacak ve o gün çalışacak olanlar ya da sevdiklerini ziyaret etmeye, gezmeye çıkacaklar İETT toplu taşımalara paralı mı yoksa parasız mı bineceklerini merak etmeye başladı. Peki, 29 Ekim’de toplu ulaşım ücretsiz mi? Cumhuriyet Bayramı’nda metro, metrobüs, marmaray bedava mı? işte tüm detaylar haberimizde…

29 EKİM’DE TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ Mİ?

Ekim ayı toplantılarının ikinci birleşimini Saraçhane belediye binasında gerçekleştiren İBB Meclisi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda İstanbul'daki toplu ulaşım araçlarının ücretsiz hizmet vermesini onayladı. Karar meclis üyelerinin oy birliğiyle alındı.

Yolcular, İstanbulkart entegrasyonuna dahil tüm toplu taşıma araçlarına kartını okutmak suretiyle ücretsiz binecek. Ücret bedellerinin tamamı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesinden karşılanacak.

CUMHURİYET BAYRAMI’NDA METRO, METROBÜS, MARMARAY BEDAVA MI?

Uygulama; İETT, Metrobüs, OTOBÜS AŞ (Havalimanı Otobüsleri Hariç), Özel Halk Otobüsleri, Şehir Hatları Vapurları, Özel Deniz Yolu Toplu Ulaşım Motorları ile Metro İstanbul'un yönettiği Tramvay, Metro, Füniküler, Tünel ve Teleferik hatlarında geçerli olacak.

29 EKİM VE 28 EKİM TATİL Mİ?

29 Ekim Cuma günü, her yıl olduğu gibi kamu kurum ve kuruluşlarına ilaveten okullar da tatil olacak. Dolayısıyla 28 Ekim tarihinde yarım gün izinli olan bir kişi, 4 günlük izin kullanma hakkına sahip olabilecek.

Resmi Gazete'de yer alan bilgilere göre; 1923 yılında Cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim günü Ulusal Bayramdır. Türkiye'nin içinde ve dışında Devlet adına yalnız bugün tören yapılır. Bayram 28 Ekim günü saat 13.00'ten itibaren başlar ve 29 Ekim günü devam eder.

Editör: TE Bilisim