AirPods Nasıl Temizlenir?

AirPodsları temizleyebilmek için hafif ıslak, nemli beze ihtiyaç vardır. Nemli bir bez ile yavaşça silinmeli ve pislik kalmayacak şekilde temizlenmelidir. Dışı temizlenen AirPodsların kulak içlerini temizlemek için ise bir kürdan yardımı alınabilir. Kürdanın bir ucu nemli beze geçirilerek yavaşta AirPods içi temizlenebilir. Daha sonra AirPodsun içi ve dışı temizlendiği taktirde tamamen kuru yumuşak ve tüysüz bir bez ile güzelce silinmelidir. AirPodsun hiçbir yerinin ıslak kalmaması gerekir. Daha sonra ki işlem ise AirPodsları tamamen kuruması için kenara bırakmaktır. AirPodslar tamamen kurumadan kesinlikle kullanılmamalı ve kutusuna konulmamalıdır. Bekletildikten sonra tamamen kuruyan AirPodslar kutularına yerleştirilebilir.

Çalınan AirPods Nasıl Bulunur?

Çalınan ya da kaybolan AirPods’un bulunması söz konusu olabilir. Apple markalı her cihazın en son nerede konum verdiği bağlı olduğu cihaz tarafından görüntülenebilir olmuştur. AirPods ile kullanılan Apple markalı cihaz aracılığı ile kaybolan cihaz sorgulaması kolaylıkla yapılabilirdir. Apple cihazların sunduğu, aygıtımı bul seçeneği aracılığı ile aygıtların nerede olduğu sorgulanabilir. Aygıtımı bul seçeneği kullanıma açılmamış ise cihazların bulunması söz konusu değildir. Bul uygulaması ile cihazın nerede olduğunu haritalar uygulaması üzerinden görüntülemek mümkündür. Aynı apple kimliği ile giriş yapılan tüm cihazların konumu burada görüntülenir ve apple aygıtı o an bağlı değil ise en son nerede ve ne zaman aygıtın çevrimiçi olduğu, kullanıma açık olduğu gösterilir. Bul uygulaması işe aygıtların görüntülenme adımları şöyledir:

  • Bul uygulaması açılır,
  • Aygıtlar sekmesine geçilmesi gerekir,
  • AirPods ögesi seçilmelidir.

Bu seçenekler uygulandığı taktirde AirPods cihazının altında konumu ya da konumu bulunamadı ibaresi görülür. Bu ibare sayesinde haritalardan cihazın nerede sinyal verdiği ya da en son nerede çevrimiçi olduğu gösterilir.

AirPods Orijinal Olduğu Nasıl Anlaşılır?

AirPods cihazının gerçek olup olmadığının anlaşılması için bakılabilecek birkaç nokta vardır. Bu noktalardan birisi öncelikle ışıklarıdır. Işıklarında yansıma bulunmayan AirPodslar orijinaldir. Genellikle sahte AirPodslar da karanlık ışık yansıması bulunur. Bu ışıklar sayesinde AirPods’un orijinali olup olmadığı kolaylıkla anlaşılabilir.  Bunun dışında AirPodsların orijinalliğinin anlaşılabilmesi için deliklerin eşit olup olmadığına bakılır. Eğer ki delikler eşit değilse AirPodslar sahtedir. Delikler eşit ise AirPodsların orijinal olduğu söylenebilir.

AirPods Sadece Apple Markalı Cihazlarda Mı Kullanılır?

AirPods cihazının iOS ve android cihazlarda kullanımı mümkündür. AirPods kulaklıklar sadece apple markalı cihazlarda kullanıma uygun değildir . AirPodslar tüm cihazlarda kullanıma uygun olarak yapılmıştır ve istenilen tüm cihazlara bağlanılarak kullanılması mümkündür. Bunun için herhangi bir şart ya da koşul bulunmaz. AirPods cihazlar istenilen şekilde istenilen cihazlarda kullanıma açıktır.

AirPods Ne Kadar Mesafede Çeker?

AirPods’un bağlantı mesafesi mevcuttur. Kullanıcılar bu mesafeyi aştıklarında AirPodslarda cızırtı duyulmaya başlanır ve mesafenin uzaması durumunda büyük ihtimalle bağlantı kopacaktır. Bu sebeple AirPods kullanımının istenen mesafede kullanılması gerekir. AirPods’un sorunsuz bağlantı mesafesi 10 metredir. AirPods 10 metre mesafede herhangi bir bağlantı sorunu yaşamadan çekmektedir. AirPodslar bu bağlantı mesafesini aştığında ise kulaklık ile dinlenilen (müzik, telefon görüşmesi vs.) seslerin cızırtı yapması  sonucu bağlantı kopması yaşanabilir. AirPods Bluetooth bağlantısı ile kullanılan bir cihazdır. Bu yüzden bağlanılan cihaz ne kadar yakın olursa her zaman bağlantı o kadar daha iyice sorunsuz bir şekilde çalışacaktır. Bluetooth bağlantılı cihazların mesafe aşılmasında birçok sorun çıkabilir bu yüzden cihazların uygun mesafe bölgesinde kullanılması önerilir. Mesafeden kaynaklı bir kopma sorunu meydana geldiği taktirde ise tekrar AirPodsun bağlantısının koparılıp yenilenmesine gerek yoktur. AirPods cihazı kapsama alanına girdiğinde otomatik olarak kendisi kullanılan cihaza bağlanacaktır.

Editör: TE Bilisim