28-29 Ekim'de bankalar kapalı mı, tatil mi? 29 Ekim'de bankalar kaça kadar açık? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla 28 Ekim Perşembe günü kurumların yarım gün çalışması bekleniyor. Bankada işlemlerini yapacak olan vatandaşlar araştırmalarında 28-29 Ekim'de bankalar kapalı mı, tatil mi? 29 Ekim'de bankalar kaça kadar açık? sorularına sormaya başladı. İşte 28-29 Ekim bankaların çalışma saatleri…

29 EKİM'DE BANKALAR KAÇA KADAR AÇIK?

Resmi Gazete'de yer alan bilgilere göre; 1923 yılında Cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim günü Ulusal Bayramdır. Türkiye'nin içinde ve dışında Devlet adına yalnız bugün tören yapılır. Bayram 28 Ekim günü saat 13.00'ten itibaren başlar ve 29 Ekim günü devam eder.

Diğer kurumlarda da benzer uygulama görülecek. Bu nedenle resmi kurumlarda işlem yapacakların perşembe günü öğlene kadar işlemlerini tamamlaması gerekiyor.

28-29 EKİM'DE BANKALAR KAPALI MI, TATİL Mİ?

Bankaların çalışma takvimi, Borsa İstanbul'a bağlı olduğu için Borsa İstanbul'un tatil olduğu günlerde bankalar da hizmet verememektedir. Borsa İstanbul'un 28 Ekim perşembe günü yarım gün çalıştığı düşünülürse, bankaların da o gün öğle saatlerine kadar hizmet vereceği söylenebilir.

Editör: TE Bilisim