Yemen’de iç savaş sürüyor… Suudi Arabistan destekli unsurlar ile Şii milis güçleri Husiler’in arasında yaşanan çatışmalardan en çok bölge halkı etkileniyor. Siyasi krizin de yaşandığı Yemen’de halk açlık ve sağlık sorunları yaşıyor. Ülkede yaşanan krizin ise ne zaman ve nasıl son bulacağını kimse bilmiyor.

Öte yandan sosyal medyada Türkiye’nin Yemen’e müdahalesi bazı aralıklarla Arap aktivistler tarafından gündeme taşınıyor. Türkiye’nin Libya, Suriye ve Karabağ’daki etkisi bölge halkları tarafından olumlu karşılanması sonrası Yemen’e de müdahale çağrıları yapılıyor.

YEMEN’E TÜRKİYE MÜDAHALESİ

Katarlı Dr. Muhammed Zahir Arifi sosyal medya hesabından Türkiye’nin Yemen’deki krizin çözülmesi için takipçilerine dikkat çeken bir soru sordu.

Kamuoyu araştırması amacıyla paylaşımda bulunduğunu söyleyen Arifi “Kardeş Türkiye’nin Yemen’e askeri müdahalesini doğru buluyor musunuz? Görüşünüz nedir?” sorusunu sordu.

Yüzlerce kişinin cevap verdiği paylaşımda olumlu yanıtların çoğunluğu oluşturduğu görüldü.

TÜRKİYE’Yİ BEKLİYORLAR

“Li Kavmin Yağlemun” adlı Twiitter kullanıcısı “Elbette, Müslümanlar tek bir ümmettir” cevabını verdi. Diğer yanıtlar ise şu şekilde:

-Evet… Allah’a yemin olsun Türkiye’ye nerede olursa orada istikrar vardır. Türkiye’nin hiçbir ülkeye göz dikmez. Ancak bunu cahiller anlamaz…

-Türkiye ve Türk halkı nerede olursa olsun onlara güvenin. Türkiye her bölge için güvenlik ve istikrar sembolüdür.

-Evet, çünkü Türkiye nerede bulunduysa orayı inşa etti, kanun ve sistem getirdi.

-Evet, Türkiye dışında Yemen’e istikrar getirecek bir ülke yok.

Yemenliler geçtiğimiz sene Twitter üzerinden seslerini duyurmak için “Yemen Türkiye’nin müdahalesini talep ediyor” etiketi ile Türkiye'den yardım istemişlerdi. 

Yemen halkı Türkiye’ye seslendi: “Yemen Türkiye’nin müdahalesini talep ediyor” haberini okumak için TIKLAYINIZ.

Editör: TE Bilisim