2022 Oruç ve Üç Aylar ne zaman başlıyor? Ramazan ayı hangi gün başlayacak? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Ramazan Bayramı için araştırmalar hız kazandı. 2022'nin yaklaştığı şu günlerde vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri de Ramazan Bayramı'nın ne zaman olduğu. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan takvime göre dini gün ve ayların idrak edileceği tarihler belli oldu. Buna göre on bir ayın sultanı ramazan ayı nisan ayında başlayacak. Peki, 2022 Oruç ve Üç Aylar ne zaman başlıyor? Ramazan ayı hangi gün başlayacak? İşte detaylar…

2022 ORUÇ VE ÜÇ AYLAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Mübarek 3 aylar, 2022 yılında Receb ayının ilk günü olan 2 Şubat günü başlayacak. Üç ayların başlangıcından sonra ilk kandil, Receb ayının ilk manevi günü olan Regaib Kandili ile 3 Şubat Perşembe gerçekleşecek.

RAMAZAN AYI HANGİ GÜN BAŞLAYACAK?

Hicri takvime göre belirlenen dini günler her sene miladi takvime göre 11 gün önce kutlanıyor. Ramazan ayı 2022 yılında Nisan ayına denk geliyor. 2022 yılında 2 Nisan günü başlayan oruç 1 Mayıs günü son bulacak. 2 Mayıs ise Ramazan Bayramı’nın 1. günü.

Editör: TE Bilisim