Kendine özgü tarzıyla Türk halk müziğinde geniş bir hayran kitlesi olan ünlü türkücü Kürşat Biçici Diriliş Postası’ndan Nusret Odabaş’a çok özel açıklamalarda bulundu. Kanal7’de Gündüz Gece programını yapan Kürşat şehit ailesine küfür olayında sessiz kalan sanat camiasına tepki gösterdi. İşte Kürşat’ın açıklamalarından satır başları…

9 YILDIR TÜRKİYE’Yİ GEZİYORUZ

Çekimlerimiz devam ediyor. Kanal 7’de yaptığım programla insanlara ulaşma fırsatı buluyorum. Daha önce balkanlara Makedonya’ya Bosna Hersek’e gittik çekimlere. Kazakistan, Özbekistan seyahatimiz var yakında. Türk’ün olduğu her yere. Türkiye’de gitmediğimiz yerler var. Bu yıl 9. Senemiz. İnşallah devam ederiz.

AMCA ‘GİT SİGORTALI İŞTE ÇALIŞ’ DEDİ

İnsanlar bizi sofralarına alıyorlar, evlerine sokuyorlar çekimlerimizde. Yöresel lezzetler tattırıyorlar. Geleneklerini bize gösteriyorlar. Allah’a şükür şu ana kadar olumsuz bir tepki almadık. Hep pozitif yönde idi. Güleryüzlü karşılanıyoruz, bize hemen bir şeyler ikram etmek istiyorlar. Tanıyanı oluyor, tanımayanı oluyor ama genel de hep tanınıyorum. Trabzon’da bir köye gittik, evin kapısının önünde bir amcaya selam verdik. Amcaya biraz Trabzon şivesiyle konuştum ardından ‘sen kimsun’ dedi. Ben de böyle program çekiyrum dedim. Sonra bana dedi ki ‘Git bir yerde sigortalı işte çaluş’ biraz gülüştük filan. Severek yapıyorum, herkes bizi evlatları gibi görüyor.


ALKOLLÜ BİR YERE ÇIKMAM

Programdan sonra bir yerde çıkmıyorum, sen de biliyorsun alkollü bir yerde asla türkü söylemiyorum. Program dolayısıyla da sürekli seyahat halinde bir yerlerdeyiz. Beni insanlar evlatları gibi görüyor. Biliyorsun ben öksüz büyüdüm. Annem, babam küçükken vefat etti. Annem trafik kazasından babam da sonra kalp krizinden hayatını kaybetti. Evin tek çocuğuyum. Gittiğim her yerde bir evlat muamelesi görüyorum. Şimdi bir ailem var, bir oğlum var. Adı Muhammet Emir. Allah’a çok şükür.


15 TEMMUZ’DA SAHADAYDIM

Her şeyden önce Allah’ın rızası geliyor benim için. Önce rabbim için ne yaptım. Ardından vatan, aile geliyor. 15 Temmuz Marşı’nı da bunun için yapmıştım. 15 Temmuz’da sahadaydım. Tanklara elimizde Türk bayraklarıyla vurduk havalimanında. Tanıyanlar oldu, cesaretlenen oldu. Bir taraftan enteresandır fotoğraf çekilelim diyen oldu, gerçekten farklı duygular yaşadık o gece .Hep birlikte bir bütün olduk o gün. Dostlarım var şehit olan, gazi olan. Sahaya çıkamayan arkadaşlarım oldu ama ben herkesin o sokaklara çıkmasını beklerdim.


ŞEHİT ABİSİNE KÜFÜR UTANÇ VERİCİ

Ben bunu görünce çok utandım, gerçekten çok utanç verici. Belli vasıflarla, belli kalıplar içinde kendinizi gösteriyorsunuz. Sonra gerçek yüzünüzü gösteriyorsunuz işte Allah kişileri gizli tutmuyor. Ne yaparsanız yapın, er yada geç bir gün niyetiniz ortaya çıkıyor. Onun da gerçek yüzü orda çıktı. Herkesten birşeyleri saklarsınız ama Allah’tan saklayamazsınız.Yüce yaradan kendini rezil ettirdi yani.

ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK

O daha kötü. Özrü kabahatinden büyük derler o işte. Birbirlerinden özür dilediler. Ne şehit abisinden ne aileden özür dileyen yok. İnsanların duruşları böyle zamanlarda ortaya çıkıyor. Millet gereken cevabı verecektir. Herkes gördü.

HAKSIZLIK KARŞISINDAN SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR

İnsanın bir duruşu olmalı. Doğru her yerde doğrudur. Onu kınayamayacaksan, bunu kınayamacaksan benim için şehit olmuş, vatan için şehit olmuş insanların ailelerine bur tarz davranışları kınayamayacaksan niçin varım ben o zaman. Bu tarz durumlarda kaçmak kaypaklık gibi geliyor bana. Efendimiz (SAV) hadisi şerifinde şöyle buyuruyor, ‘Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır’ Onun başına gelen senin başına gelebilir, o abimize yapılan sana olabilir. Bu durumlarda biz tanınan insanların susmaması gerekiyor. Ben kınıyorum, yazıklar olsun, böyle bir şey olamaz.

Editör: TE Bilisim