Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürü Mücahit Alkan canlı yayında şeker fiyatlarına ve stok durumuna ilişkin önemli bilgiler paylaştı.

Mücahit Alkan şu ifadeleri kullandı:

14 fabrikamızdaki hatta 15’inci fabrikamızda da rehabilitasyon çalışmalarımız devam ediyor. 2.7 milyon tonluk şeker ihtiyacı var bunun üçte birini biz üretiyoruz. Üçte birini kooperatif, geri kalanı da özel sektör üretmektedir. Şekerimiz var hiçbir şekilde arz problemimiz yok. 235 lira olan pancar fiyatını Cumhurbaşkanımız 300 liraya çıkartarak söylentilerin ayyukaya çıktığı dönemde şeker fabrikaları tüm sezonun rekorunu kırdı.

Yaklaşık 3 milyon şeker ürettik. Bunun 435 bin tonu ihraca amaçlı 135 bin tonunu Türk Şeker olarak biz ürettik 40 milyon dolar da ithalat yaptık.

"ŞEKER ARZI İLE İLGİLİ BİR SORUN YOK"

60 milyon dolarlık cari açığa olumlu katkımız oldu. Eylül ayına kadar bir zam olmayacak. Birileri şekere zam gelecek algısı üzerinden stoklama eğilimine giriyorlar. Şekerimiz var hatta geçtiğimiz hafta 30 bin ton ihracata şeker verdik. 95 bin tona da ihracatımız için şeker rezervini hazırladık ve satışını sunacağız. Şeker arzı ile ilgili bir sorun yoktur.
Son 2.5 yıldır Türk Şeker bizim temel stratejilerimizi nasıl minimize ederiz hassasiyetiyle çalışıyor. Ürünümüzü daha katma değerli olarak rafa getirelim. Rafta da vatandaşın menfaatine bir Pazar oluşturalım.

Editör: TE Bilisim