Ceyhun Aşirov / Özel Haber - KASIM ayının başından bu yana Rusya ile tansiyonun yükseldiği Ukrayna şimdi de darbe iddialarıyla çalkalanıyor. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın aralık ayında Ukrayna’da bir darbeye hazırlandığını ve bununla ilgili Rus yetkililer ile bazı Ukraynalıların görüşmelerini içeren ses kayıtlarını dinlediğini söyledi.

“SES KAYITLARI VAR” İDDİASI

“Ukrayna Devlet Başkanına 30 Soru” programında yaptığı açıklamada, Rusya ile yaşanan gerilime değinen Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, Ukrayna’nın Rusya destekli bir darbe planıyla karşı karşıya olduğunu açıkladı. Zelenskiy, ülkenin en zengin isimlerinden biri olan iş adamı Kırım Türk’ü Rinat Ahmetov’un darbe girişimine dahlinin konuşulduğu ses kayıtları olduğunu ifade etti.

RUSYA’YA “HAZIRIZ” MESAJI

Zelensky, Ahmetov’un doğrudan plana dâhil olmadığını vurgulasa da çok fazla detay vermedi. Zelensky açıklamasının devamında “Ukrayna’da darbe olacağına inanmıyorum” ifadelerini kullanması ise kafaları karıştırmaya yetti. Konuşmasında Rusya’nın sınıra yaptığı askeri yığınağa da değinen Zelensky, ülkesinin her türlü senaryoya hazır olduğunu söyledi. Kremlin ise darbe iddialarını yalanladı.

TÜRK İŞADAMINA KOMPLO MU?

Ukrayna’nın en zengin ismi olan Ahmetov’un darbe iddialarıyla birlikte anılması “Ahmetov’a komplo mu kuruluyor?” sorularını da beraberinde getirdi. Ukrayna basınının, Zelensky ve Ahmetov’un arasının açık olduğu, Ahmetov’un sahibi olduğu medya kuruluşlarının son haftalarda Zelensky’ye yönelik eleştiri dozunu arttırdığjna vurgu yapması dikkat çekti.

Editör: TE Bilisim