Kaan, Yusuf, Muratcan ve Tarık; kısacık ömürlerine sığdırdıkları başarı, özveri ve fedakarlıkla 83 milyonu Türkiye’nin geleceği ve gençler için bir kez daha umutlandırdılar.

SİZİ ÇOK ÖZLEYECEĞİZ!

IHH İnsanı Yardım Vakfı’nın Bursa’da düzenleyeceği Teknoloji Kampı’na katılmak için İstanbul’dan yola çıkan Kaan Tığlı (25), Muratcan Kaya (21), Yusuf Taha Göktaş (22) ve Tarık Kesekçi (26) ülkesi için ter döküyordu. Makam, mevki ve parada gözü olmayan vakıf insanı dört genç; akranlarına, azim ve başarılarıyla ‘Türkiye’nin özlenen geleceğine hizmet etme aşkını’ miras bıraktı.

HAYATLARINI VATANA ADADILAR

Kabiliyetleri ile parmak ısırtan işlere imza atarken bir yandan da hayatlarını diğer gençlere vakfeden dört evladımız, İstanbul, Nevşehir ve Zonguldak’ta gençlerin omuzlarında uğurlandı. Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazına katılan İçişleri Bakanı Soylu “Biz görevli bir milletiz. Biz görevli toprakların evlatlarıyız. Bu kardeşlerimiz cephenin en önünde mücadele ettiler” dedi. İHH Başkanı Yıldırım ise “Bu kardeşlerimiz şehit oldular” diye konuştu.

***

Diriliş neferleri son yolculuğuna uğurlandı

İHH İnsanı Yardım Vakfı’nın Bursa’da düzenleyeceği Teknoloji Kampı’na katılmak için İstanbul’dan yola çıkan Kaan Tığlı, Muratcan Kaya, Yusuf Taha Göktaş ve Tarık Kesekçi yaptıkları trafik kazası sonucu vefat etti. İlim sadakası yolunda kader birliği yapan gençler, memleketlerinde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

TÜRKIYE, Milli Teknoloji Hamlesi’ne yeni gençler yetiştirmenin tohumlarını atmak üzere çıktıkları yolda geçirdikleri kazada vefat eden Kaan Tığlı, Muratcan Kaya, Yusuf Taha Göktaş ve Tarık Kesekçi için ağlıyor.

MİLLİ TEKNOLOJİYİ ANLATACAKLARDI

İstanbul’dan Bursa’ya lise öğrencilerine yerli ve milli teknoloji aşkını aşılamak için yola çıkan gençler, 27 Kasım günü İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Selçukgazi Viyadüğü yakınlarında kaza yaptı. İHH İnsanı Yardım Vakfı personeli Muratcan Kaya (21) yönetimindeki otomobil, aynı yöne giden Mustafa Haldız (41) yönetimindeki TIR’a arkadan çarptı. TIR şoförünün ihbarı üzerine kaza yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde, sürücü Kaya ile yanındaki İHH gönüllüleri Yusuf Taha Göktaş (22), Kaan Talip Tığlı (25) ve Tarık Kesekçi’nin (26) vefat ettiğini belirledi.

MEMLEKETLERİNE GÖNDERİLDİ

4 gencin cenazesi, yapılan incelemenin ardından Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Otopsi işlemleri tamamlanmasının ardından İstanbul Genç İHH Başkanı ve Türk Telekom veri mühendisi Kaan Talip Tığlı ile Genç İHH personeli Muratcan Kaya İstanbul’a, YediHilal Teknoloji Takımları Sorumlusu Yusuf Taha Göktaş Zonguldak’a, Baykar Uçak Mühendisi ve İHH gönüllüsü Tarık Kesekçi ise memleketi Nevşehir’e uğurlandı.

“TEKNOLOJİ KAMPINDA ŞEHİT OLDULAR”

İHH Başkanı Bülent Yıldırım da vakıf olarak tarif edilemeyecek bir üzüntü yaşadıklarını belirterek, “Bu kardeşlerimiz gayret ettiler, çalıştılar ve teknoloji kampını yaparken şehit oldular. Rabbim şefaatlerine nail eylesin.” dedi. Kılınan cenaze namazı ve yapılan duaların ardından defnedilmek üzere Muratcan Kaya’nın cenazesi Bağcılar Kirazlı Mezarlığı’na, Kağan Talip Tığlı’nın cenazesi ise Karacaahmet Mezarlığı’na götürüldü.

‘Cephenin en önündeydiler’
CENAZE namazının ardından vefat eden gençler için kısa bir konuşma yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Biz görevli bir milletiz. Biz görevli toprakların evlatlarıyız. Bu kardeşlerimiz de cephenin en önünde mücadelesini Allah rızası için yapan ve onu da sessiz kahramanlar olarak sürdüren kardeşlerimiz. Allah bizi onlara mahcup etmesin. Allah cennetiyle, cemaliyle müşerref eylesin.” diye konuştu.

Fatih Camii hınca hınç doldu

KAĞAN Talip Tığlı ve Muratcan Kaya için Fatih Camii’nde öğle vaktinde tören düzenlendi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Hasan Turan ve Hamdi Çamlı, İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım ve çok sayıda vatandaşın katıldığı cenaze namazını Fatih Müftüsü Hüseyin Baş kıldırdı.

***

Kesekci Nevşehir’de defnedildi

BAYKAR’DA uçak mühendisi olarak çalışan Tarık Kesekci için Nevşehir’deki Hacı Rasim Uzer Camii’nde tören düzenlendi. Cenaze törenine, gencin ailesi ve yakınları, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Kesekci’nin mesai arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

“YAŞANTISI İYİLİK PEŞİNDE KOŞMAKTI”

Cenaze namazının ardından konuşan Selçuk Bayraktar, “Tarık kardeşimiz, kendisini ülkesi, milleti için mühendislik alanına adamış şekilde çalışırken diğer taraftan iyilik ve sosyal faaliyetlerden de geri kalmak istemezdi. Genç yaşında mühendislik ekibine liderlik etmeyi başarmıştı. Bütün yaşantısı iyilik peşinde koşmaktı, son yaşadığı da o yolda oldu.” ifadelerini kullandı. Kesekci’nin cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Taşlıbel Mezarlığı’na defnedildi.

***

‘Oğlum, Allah senden razı olsun’

YUSUF Taha Göktaş’ın cenazesi ise, Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Kepez Tepe Camii’nde tören düzenlendi. Öğle vakti kılınan namazın ardından aile mezarlığına defnedildi. Baba Kerem Göktaş, cenazede yaptığı konuşmada, böyle bir günde acıyı ifade etmenin çok zor olduğunu belirtti. Gözyaşını, acısını dindiremediğini dile getiren Göktaş, “Adını ‘Yusuf yüzlü, ahlaklı olsun’ diye Yusuf koyduk. Gerçekten de öyleydi. Bizi hep mutlu etti, sevindirdi. Mutlu etmek için çalıştı, çabaladı. Ben senden razıyım oğlum, Allah da senden razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim