Meteoroloji yetkililerinin daha önce uyarıda bulunduğu tam fırtına, İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren etkili olmaya başladı. İstanbul sahilinde rüzgarın etkisiyle yüksek dalgalar oluşurken, bazı vatandaşlar bu anları fotoğrafladı. Rüzgar öğle saatlerinden itibaren hızını artırdı.

RÜZGARIN HIZI 129 KİLOMETREYE KADAR ÇIKTI

AA muhabirinin Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, rüzgarın saatteki hızının en yüksek ölçüldüğü bölge Beylikdüzü oldu. Beylikdüzü radar sahasında rüzgarın hızı saatte 129 kilometreye kadar çıktı.

Meteoroloji yetkilileri rüzgarın il genelinde yarın akşam saatlerine kadar etkili olmaya devam etmesinin beklendiğini ifade etti.

Öte yandan, Beylikdüzü'nde de kısa süreli çamur yağdı.

FIRTINA EN ÇOK ESENYURT'U ETKİLEDİ 

Esenyurt Bağlarçeşme Caddesi ile 1105. Sokak'ın kesişiminde bulunan bir binanın çatısı, kentte etkisini artıran tam fırtına nedeniyle koparak uçtu. Bu sırada yolda yürüyen Elif Şanver ve çocuğu kopan çatının altında kaldı. Elif Şanver'in olay yerinde yaşamını yitirdiği olayda çocuğu ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Sultangazi ilçesi Malkoçoğlu Mahallesi'ndeki bir binanın çatısını onarmak için üst kata çıkan 72 yaşındaki Huriye Pulur, çatıdan kopan kalas parçasının başına isabet etmesi sonucu yaralandı. Hastaneye kaldırılan Pulur, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Esenyurt ilçesi Akçaburgaz Mahallesi 3128. Sokak'ta bir fabrikanın dış cephesinden kuvvetli rüzgar nedeniyle kopan demir levha, o sırada fabrikanın önünden geçen Alaattin Çavdar'ın üzerine düştü. Çavdar olay yerinde yaşamını yitirdi.

Esenyurt Kıraç Mahallesi İstiklal Caddesi'nde lodosun etkisiyle bir binanın çatısı yoldan geçen 3 kişinin üzerine uçtu. Olayda bir kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

İSTANBUL VALİLİĞİ ÖLÜ VE YARALI SAYISINI AÇIKLADI

İstanbul Valiliği, kentte etkili olan fırtına nedeniyle 1'i yabancı uyruklu 4 kişinin hayatını kaybettiği, 3'ü ağır, 19 kişinin ise yaralandığı bilgisini verdi.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, "112 Acil Çağrı Merkezine yapılan tüm çağrılara ilgili kurumlarımızın ekipleri tarafından ivedilikle müdahale edilmekte ve çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülmektedir." denildi.

Editör: TE Bilisim