İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara’da Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde düzenlenen üye katılım töreninde partililerle bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada Akşener, kendisinin İçişleri Bakanı olduğu 28 Şubat dönemine atıfta bulunarak “Kadının başörtüsü üzerinden bir kavga vardı ‘başı açık, kapalı’ diye. O zaman o kadınlar birbirlerine düşmediler. Başı açık kadın, başı kapalı kadının başörtüsüne elini uzatmadı” açıklamasında bulundu.

İÇİŞLERİ BAKANI OLDUĞU DÖNEMİ UNUTTU

Akşener’in bu sözleri Cumhuriyet Üniversitesi Sivas Hemşirelik Meslek Yüksekokulu mezuniyet törenindeki saldırıyı akıllara getirdi. Başörtülü oldukları için törene katılmalarına izin verilmeyen öğrenciler Zöhre Kınık ve Hülya Öztaş’a; “Kes sesini. Konuşmaya hakkın yok” denilerek sahneden indirilmişti. 28 Şubat darbesinin karşısında durduğu iddia edilen Akşener’in Millî Güvenlik Kurulu’nun 28 Şubat 1997 tarihindeki kararları sonrası 32. Gün isimli programda gazeteci Mehmet Ali Birand’ın sorularına verdiği cevaplarise bunun tam tersi profil sergilediğini gözler önüne seriyor. İşte Akşener’in Mehmet Ali Birand’ın sorularına verdiği cevaplar:

Akşener: Ben imza attım Milli Güvenlik Kurulu kararlarına, orada katılanlardan birisi olarak. Gönülden inanıyorum, uygulanacak. Uygulanması gerektiğine de gönülden inanıyorum. Eğer bir rezervim olsaydı orada konuşurdum.

Birand: Uygulanmasa bırakır mısınız hükümeti?

Akşener: Başka çaresi yok, uygulanacak!

Birand: Uygulanmadığını gördüğünüz takdirde istifa eder misiniz?

Akşener: Şimdi bakın, İçişleri Bakanı olarak ben, benim görev alanıma düşen ki, büyük bir çoğunluğu da bize düşüyor bu işin. Milli Güvenlik Kurulu kararlarının Milli Eğitime düşen var, Diyanet’e düşen var, Adalet Bakanlığı’na düşen var. Şimdi Adalet Bakanlığı çalışıyor. Onla

Birand: Kıyafet yasası mesela en kolay uygulanacak olan.

Akşener: Evet

Birand: Ve bir tülü uygulanamıyor.

Akşener: Uygulanacak, göreceksiniz uygulanacak.

Editör: TE Bilisim