2022 Asgari ücret 4. Toplantı ne zaman? Asgari ücret son toplantı hangi gün yapılacak? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Milyonların gündeminde olan asgari ücret 2022 görüşmeleri son hızıyla devam ediyor. 1 Aralık tarihinde başlayan asgari ücret görüşmeleri neticesinde ilk rakamlar belli oldu. İlk rakamlara göre asgari ücret 3500-4000 TL arasında bir rakam olacak. Asgari ücret 2.toplantısı ise bugün Türk- İş'in ev sahipliğinde bir araya geldi. Peki, 2022 Asgari ücret 4. Toplantı ne zaman? Asgari ücret son toplantı hangi gün yapılacak? İşte detaylar…

2022 ASGARİ ÜCRET 4. TOPLANTI NE ZAMAN?

Asgari ücret görüşmeleri kapsamında bugün 2.toplantı gerçekleşti. Türk-İş, TİSK ve hükümet kanadından oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısını gerçekleştirmek için bir araya geldi. Toplantının ev sahibi olan Türk-İş'in Genel Başkanı Ergün Atalay, "Resmi bir rakam söylememeye gayret ediyoruz. Ama kamuoyunda oluşan rakamlar ortada. Bu rakamların altında bir rakama onay vermemiz mümkün değil" açıklamalarında bulundu. Asgari ücret komisyonu İşçi ve işveren tarafı taleplerini iletecek.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı 9 Aralık'ta TİSK'te yapılacak. 4. toplantı tarihi ise henüz bildirilmedi.

ASGARİ ÜCRET SON TOPLANTI HANGİ GÜN YAPILACAK?

Asgari ücrette ikinci toplantı 7 Aralık Salı günü saat 14.00’te TÜRK-İŞ’te gerçekleşti. Asgari ücret 3.toplantısı ise 9 Aralık Perşembe günü saat 10.00’da TİSK’te yapılacak. 2022 yılında uygulanacak olan yeni asgari ücretin en geç 13-17 Aralık haftasında duyurulması bekleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 1 Aralık'ta gerçekleştirilen ilk toplantıda asgari ücretle ilgili yapılan anketleri paylaşmıştı. Yapılan çalışmalar neticesinde işçi tarafının 3.750-4.000 lira arasında, işveren tarafının ise 3.500-3.750 lira arasında asgari ücret istediğini belirtmişti.

Editör: TE Bilisim