İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetiminin CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat ile İETT üzerinden yaptığı yaklaşık 2 milyar liralık vurguna yönelik soruşturma başlatıldığını” açıkladı. Soylu yaptığı açıklamada, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde 11 bin 415 ihalenin yüzde 14’ünün açık ihale usulü ile geri kalan yüzde 86’lık 9 bin 791 ihalenin ise doğrudan temin ya da pazarlık usulü ile yapıldı.

Yaklaşık 2 milyar TL tutan bir işin 730 milyon liralık bölümünün üzerinde fazla ödendiği ve bu ihalelerin yanlış yapıldığı hususunda mülkiye müfettişlerince, MASAK ve Vergi Dairesi tarafından soruşturma başlatılmıştır. Yine Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce asfalt ihalesiyle ilgili çok önemli bir ihbar üzerine de yine aynı ekiplerle soruşturma başladı” ifadelerine yer verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli 2022 Bütçe görüşmelerinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesince gerçekleştirilen otobüs bakım ihalelerinde 732 milyon liralık yolsuzluk olduğunu belirterek, “Tarihin en büyük yolsuzluğu. Sadece 7 ihale. 1993’teki İSKİ skandalı bunun yanında devede kulak kalır. Şimdi yapılması gereken şu; gideceksiniz hesap soracaksınız” ifadelerine yer vermişti.

CHP’Lİ VEKİLİN MALİ MÜŞAVİR OLDUĞU ŞİRKET 14 İHALE ALDI

CHP İstanbul Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Özgür Karabat’ın mali müşavirliğini yaptığı Ulaşım İç ve Dış Ticaret AŞ’nin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden 14 ihale aldığı ve söz konusu ihalenin yaklaşık bedelinin 2 milyar TL olduğu belirtiliyor. 23 Haziran 2019 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından Özgür Karabat, Ulaşım İç ve Dış Ticaret AŞ’de mali müşavirliği görevine getirilmişti.

Editör: TE Bilisim