EBA (Eğitim Bilişim Ağı) şifresi almak isteyen kişiler internet üzerinden iki farklı şekilde yapabilir. EBA’nın internet sitesine giriş yaparak tek seferlik olmak üzere şifre oluşturabilirsiniz. https://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS/student.jsp adresli web sitesine girdikten sonra E- Okul bilgilerinizi girerek giriş yapınız. Ardından "şifre oluştur" bölümüne girerek verilen bölüme şifrenizi ve güvenlik kodunuzu yazınız. E-posta ve cep telefonu bilgilerinizi eksiksiz bir şekilde girerek şifrenizi unuttuğunuz takdirde yeni şifre alabilmeniz mümkündür.

EBA'ya daha önceden giriş yapıp şifre aldıysanız eğer T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi yazarak ya da sistemde kayıtlı olan telefon numarasına SMS olarak gönderilen kod ile sisteme giriş yapabilirsiniz.

EBA şifrenizi ilk defa oluşturacaksanız eğer web sitesi üzerinden "EBA hesabı oluştur" bölümüne tıklayanız. Güvenlik kodunu, öğrencinin T.C. kimlik numarasını, öğrenci okul numarasını ve nüfus cüzdanındaki seri numarasını ya da cilt numarasını girerek "giriş yap" bölümüne tıklayınız. Karşınıza çıkan “yeni şifre oluştur” bölümünden şifrenizi kimseye paylaşmamak üzere giriniz. Altında bulunan veli-öğrenci e-posta adresi bölümüne mail adresinizi yazınız ve veli telefon numaranızı girerek "şifre oluştur" kısmını işaretleyiniz. Yeni oluşturduğunuz şifre ile EBA'ya giriş yapabilirsiniz.

EBA Şifresi Nasıl Değiştirilir?

Eba şifresini değiştirmek isteyen öğrencilerin ya da şifresini unutan öğrenciler için arama motoruna “EBA şifremi unuttum” yazarak veya https://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS/studentForgetPassword.jsp web adresine girerek siteye giriş yapmanız gerekir. EBA’ya giriş yaptıktan sonra doldurmanız gereken bilgiler sırasıyla:

  • T.C. kimlik numarası,
  • Cep telefon numarası, (doğrulamak için e-posta adresinizi ya da cep telefon numaranızı girmeniz gerekir)
  • Sisteme kayıtlı olduğunuz e-posta adresi.

Doğrulama yöntemi olarak seçtiğiniz e-posta adresinize ya da telefon numaranıza yeni şifreniz gelecektir. Bilgilerinizi eksiksiz bir şekilde girmeniz yeni EBA şifresi alabilmeniz için yeterlidir.

Yabancı uyruklu öğrencilerin EBA şifresi alabilmeleri için T.C. kimlik numaranızın 99 ile başlayan kısmını yazmanız gerekir. Seri numarası veya cilt numarası alanı boş bırakılmalıdır.

EBA’yı Kimler Kullanabilir?

EBA (Eğitim Bilişim Ağı) kullanacak kişiler, dijital ortam üzerinden ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine destek olmak için oluşturulan bir sistemdir. EBA’nın içinde bulunan eğitim içerikleri ve canlı derse girebilme seçenekleriyle öğrencilerin yararlanması amaçlanır. Sadece internet bağlantısı ile EBA sistemine giriş yapabilirsiniz.

EBA (Eğitim Bilişim Ağı) T.C. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan bir eğitim elektronik ağıdır. Korona virüs salgının ortaya çıkmasıyla birlikte uzaktan eğitim büyük oranda önem kazandı. Okula gidemeyen öğrencilerin derslerinden geri kalmaması için uzaktan dersleri takip edebilmeleri EBA sistemi ile sağlanır. Öğrencilerin ihtiyaç duydukları derslerin tamamı EBA sisteminde mevcuttur. Eba.gov.tr üzerinden sisteme giriş yapmanız mümkündür. EBA platformu üzerinden öğretmenler öğrencilerine ödevler, içerikler ve notlar oluşturabilir.

EBA öğretmen Girişi Nasıl Yapılır?

EBA öğretmen girişi https://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS/teacher.jsp web sitesinden sağlanır. MEBBİS veya e-devlet bilgileriniz ile sisteme giriş yapınız. MEBBİS kaydı olmayan öğretmenlerin e-devlet bilgileriyle de EBA’ya giriş yapabilirler. Ayrıca öğretmen girişi için kare kodu okutarak da sisteme giriş yapmanız mümkündür. Öğretmen olarak öğrencilere şifre verebilirsiniz. İzlemeniz gereken yol sırasıyla şu şekildedir:

  • www.eba.gov.tr internet adresine giriniz.
  • Sağ üst köşede bulunan “giriş” kısmına tıklayınız.
  • “EBA Girişi” bölümünden kullanıcı adı bölümüne T.C. kimlik numaranızı yazarak şifrenizi giriniz.
  • Sağ üst köşede bulunan kullanıcı adına basınız.
  • Ekranda çıkan seçeneklerden “Öğrenci Şifre” kısmına tıklayınız.
  • Şifre alacağınız öğrencinin T.C. kimlik numarasını giriniz.
  • T.C. kimlik numarasını girdiğiniz öğrenci için şifre oluşturularak ekranda görünür.

EBA şifresi oluşturma işleminiz bittikten sonra öğrencinin şifreyi değiştirmesi ve kimseyle paylaşmaması gerekir.

Editör: TE Bilisim