Kripto para yasası ne zaman çıkar? Kripto para yasası maddeleri nelerdir? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Kripto para yasası hakkında son dakika gelişmeleri merakla takip edilirken konu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamasında "Kripto para yasası hazır, gecikmeden Meclis'e göndererek bu konuda adım atacağız" dedi. Peki, Kripto para yasası ne zaman çıkar? Kripto para yasası maddeleri nelerdir? İşte detaylar...

KRİPTO PARA YASASI NE ZAMAN ÇIKAR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomist ve akademisyenlerle bir toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantıda kripto paralarla ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kripto paraların ülkemizdeki yasal altyapısıyla ilgili olarak yasanın hazır olduğunu ve yakında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşınacağını ifade etti.

Erdoğan konuşmasında “Yasa hazır. Gecikmeden Meclis’e göndererek bu konuda adım atacağız” ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kur Korumalı Mevduat için ise "Vatandaş parasının garantisinin hazine garantörünün Merkez Bankası olduğunu görecek" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin yeni ekonomi modeliyle sıçrama yapacağını söyleyen Erdoğan, "Önümüzde fırsatlar kadar riskler olduğunu da biliyoruz. Bu riskleri almaya değer" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim