İstanbul Büyükşehir Belediyesi ( İBB) tarafından, belediye iştiraklerinden olan Spor A.Ş.’den çıkarılan işçiler, Spoar A.Ş. binası önünde toplanarak eylem yaptı.

Grubun binaya girmemesi için kapısının zincirle kapatıldığı görüldü. İşten çıkarılanlar işçiler, ellerindeki dövizlerle bir süre slogan attıktan sonra basın açıklaması yaptı.

İşten Atılanlar Platformu adına açıklama yapan Rasim Yağar, şu ifadeleri kullandı:

“Bildiğiniz üzere “Her şey çok güzel olacak” vaadiyle iş başına gelen Sayın Ekrem İmamoğlu, Seçim öncesi İstanbul halkına vadettikleri; “Namus şeref sözü vermişti. Bu sözü unutmuş olmalı ki ülkemizi ve dünyayı kasıp kavuran, gerek pandemi, gerekse ekonomik sıkıntıların yaşandığı şu günlerde, binlerce insanımızı haksız ve hukuksuz şekilde işten çıkarmıştır.

“HEBA EDİLEN SADECE ARKADAŞLARIMIZ DEĞİL, YILLARIN BİLGİ BİRİKİMİ”

İBB yönetimi tarafından ekmeği elinden alınan bu kişiler işlerinden atılan, mağdur edilen, türlü türlü mobbing uygulanan arkadaşlara baktığımızda en az çalışanın 5 yılla, 20- 25 yıllık ve daha fazla tecrübe, bilgi ve birikimleriyle yıllarca İBB ve iştiraklerinde ki emekçilerdir. Yıllarca mesai saatleri gözetmeksizin fedakarca çalışan bu arkadaşlarımız, Spor İstanbul Şirketinde de büyük başarılara imza atarak, çalıştıkları kuruma vizyon ve misyon kazandırmışlardır. Öncelikle 3-5 olan Tesis Sayısını Tuzla’dan Silivri’ye 55’lere çıkarılmasına ve böylece 7 den 77 ye milyonlarca İstanbulluya spor yaptırmışlardır.

“KAYNAKLAR İSRAF EDİLDİ”

Arkadaşlarımızın yerine ise daha fazla sayıda tecrübesiz deneyimsiz, yandaş çevrelerden, ahbap çavuş ilişkisi ile alımlar yapılmaktadır. Girişilen emekçi kıyımı bir yönüyle de, belediyeye büyük bir israfa yol açmıştır. Bu paralar halkın parası ve kamu kaynağıdır. Bu paralar İstanbullunun hizmetine harcanması gerekirken, kendinizden olmayanları işten atacağız diye fütursuzca heba edilmektedir. En kısa zamanda bu haksız, keyfi, siyasi rant uğruna yapılan işten çıkarmalara son verip, tüm İstanbul’un belediye başkanı olduğunu sayın başkandan biz talep ediyoruz.

Editör: TE Bilisim