Diriliş Postası/Haber Merkezi

Karaman Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) güncel yapılanmasına yönelik il merkezi ve Ankara’da 30 Eylül 2020 tarihinde gerçekleştirdiği operasyonda, Sedat A, Sinan E, Kadir E, Murat M. ve Gökhan A. yakalandı. Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 6 şüpheli hakkında hazırladığı iddianame, Ankara 21’inci Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede FETÖ’nün yeni kaos planı da ortaya konuldu.

PLANI ERDOĞAN BOZDU
20 Aralık’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı ise muhalefetin kaos planını sekteye uğrattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kur Korumalı TL mevduat hesabı hamlesiyle 18.50 lira seviyelerinde seyreden dolar, TL karşında yüzde 30’un üzerinden değer kaybetti.

SEÇİMLE GİTMEYECEKLER”

İddianamede, sanıklardan ele geçirilen telefonların incelenmesi sonucu yurt dışından gönderildiği değerlendirilen, FETÖ’cüleri motive etmeye yönelik mesaja da yer verildi. “Veysel” kod adlı örgüt yöneticisi tarafından 22 Ağustos 2020’de WhatsApp’tan zanlı Sinan E’ye gönderilen ve diğer sanıklara iletilen mesajda, “Arkadaşlar bir anda olayların içinde bulacaklar kendilerini. Bu mesele bir anda bitmeye başlayacak. Bunlar seçimle falan gitmeyecekler. Ani bir toplumsal olayla başladıkları bu zulüm ve tahrip süreci, yine karşılarına çıkacak ama onlar da bitecek. Bu sebeple arkadaşlarımız nasıl hazırlık yapılması gerekiyorsa öyle hazır olmalılar.” dediği belirtildi.

EKİMDE DÜĞMEYE BASTILAR

Veysel kod adlı FETÖ’cünün örgüt üyesine kaos planı hazırlığı mesajıyla muhalefetin politikasını sertleştirmesi arasındaki paralel zamanlama dikkat çekti. Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olmak isteyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ekim ayı itibariyle toplumsal kutuplaşma için düğmeye bastı. CHP lideri, 8 Ekim’de “Siyasi cinayet kaygılarım var” açıklaması ile toplumsal huzuru hedef aldı. Bir sonraki açıklamasında ise kamu görevlilerini alenen tehdit etti.

ABD BÜYÜKELÇİSİ İLE GÖRÜŞTÜ
İP Genel Başkanı Meral Akşener de boş durmadı. Akşener, sadece bir ay içerisinde ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi David Michael Satterfield ile 4 kez kapalı kapılar ardında görüşme gerçekleştirdi. Satterfield, Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ettiğinde ise tarihler 2 Aralık’ı gösteriyordu. Bu ziyaret sonrasında Kılıçdaroğlu, kamu kurumlarına daha fazla saldırdı. Önce TÜİK’e randevusu olmamasına rağmen baskına giden CHP lideri, daha sonra ise Milli Eğitim Bakanlığı’nın kapısına dayandı. CHP’li Fikri Sağlar da “İktidar erken seçim kararı almazsa sivil itaatsizlik eylemleri başlamalı.” dedi.

ORTAK MİTİNG ÇAĞRISI

Kılıçdaroğlu bu süre zarfında erken seçim çağrılarının dozajını artırırken, ittifakın diğer ortağı HDP’nin eski eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 24 Kasım’da muhalefete ortak miting çağrısı yaparak, hükümetin istifaya davet edilmesini istedi. Türk lirasına karşı dolar üzerinden gerçekleştirilen operasyonda Kasım ayında şiddetlendi.

Editör: TE Bilisim