Süper Lig'in 22. haftasında Fatih Karagümrük'e konuk olacak Beşiktaş dış sahada 18 Eylül 2021’den bu yana galibiyete hasret. Deplasmanı kabusunu sona erdirmek ve seri yakalamak isteyen Kara Kartal, 6 eksikle çıkacağı maçta 3 puanı hanesine yazdırmak istiyor. Çaykur Rizespor galibiyetiyle moral depolayan Volkan Demirel yönetimindeki Karagümrük ise güçlü rakibini puansız göndermeyi amaçlıyor.

Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda saat 20:00'de başlayacak karşılaşmayı Halil Umut Meler yönetecek. Müsabaka beIN Sports 1'den naklen yayınlanacak.

Deplasman kâbusu...

Son oynanan Gaziantep FK maçından 3 puanla ayrılarak Avrupa Kupaları için iddiasını sürdüren Beşiktaş, Karagümrük maçında da galibiyet hedefliyor. Ancak Kara Kartal’ın bu sezonki deplasmanda karnesi iç açıcı değil. Geride kalan 10 deplasman mücadelesinde yalnızca 1 galibiyet alan Beşiktaş, 18 Eylül 2021 tarihinde Antalyaspor’u mağlup ettiği karşılaşmanın ardından çıktığı deplasmanlarda 3 puana hasret kaldı. Dış sahadaki 4 karşılaşmayı beraberlikle tamamlayan Kartal, rakiplerine de 5 kez mağlup oldu. Deplasmanda sadece 7 puan alabilen Beşiktaş, dış sahadaki son 8 karşılaşmayı ise kazanamadı.

Beşiktaş'ta 6 eksik

Kara Kartal’da bu akşam Karagümrük’le oynanacak mücadele öncesinde sakatlıkları bulunan isimler dışında eksik bulunmaması teknik ekibi sevindiriyor. Koronavirüs tedavisi tamamlanan; Alex Teixeira kadroda olabilecek. Kart cezalarını tamamlayan Domagoj Vida ve Francisco Montero da bugünkü karşılaşmada forma giyebilecek. Vida, sarı kart cezası nedeniyle Gaziantep FK maçında forma giyemedi. Çaykur Rizespor karşılaşmasında ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışı kalan Montero da geçen haftaki mücadelede takımını yalnız bırakmıştı. Beşiktaş’ta sakatlıkları bulunan Atiba, Welinton, Emirhan İlkhan, N’Koudou, Umut Meraş ve Mert Günok kadroda olmayacak.

Karagümrük'te Biglia ve Zukanovic cezalı

Zorlu karşılaşma öncesinde Karagümrük’te takımın önemli isimlerinden Lucas Biglia ve Zukanovic cezalı. Ahmed Musa da milli takımda bulunduğu için forma giyemeyecek. Balkovec, Erhun ve Adnan ise kart sınırında. Bu oyuncular, bugün sarı kart görmeleri halinde Adana Demirspor’a karşı oynayamayacak.

FATİH KARAGÜMRÜK - BEŞİKTAŞ!

FATİH KARAGÜMRÜK: Viviano, Balkovec, Salih, Burak, Alpaslan, Jimmy, Emre, Adnan, Borini, Karamoh, Pesic

BEŞİKTAŞ: Ersin, Rosier, Vida, Montero, Rıdvan, Souza, Ghezzal, Pjanic, Oğuzhan, Larin, Batshuayi

STAT: Atatürk Olimpiyat
HAKEM: Halil Umut Meler
SAAT: 20:00
YAYIN: beIN SPORTS 1

Editör: TE Bilisim