Mobil oyun sektöründe uzun süredir dünya devleri arasında mücadele eden Türk geliştiricilerden bugün yeni bir başarı örneği daha geldi. Peak’in Zynga’ya 1,8 milyar dolara satılması, Dream Games’in 1 milyar dolar değerlemeye ulaşması ve birçok şirketin milyonlarca dolarlık yatırım almayı başarmasının ardından dünyaya ismini duyuran son şirket Spyke oldu.

Spyke Games, Griffin Gaming Partners liderliğinde 55 milyon dolarlık tohum yatırım aldığını açıkladı. Paylaşılan bilgilere göre yatırım, girişimin ekibini büyütmesinin yanı sıra oyununun lansman ve geliştirme faaliyetleri için kullanılacak. Günümüzde 30 kişilik bir ekiple çalışan şirketin önümüzdeki aylarda bu ekibi genişletmesi hedefleniyor.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK TOHUM YATIRIMI ALAN GİRİŞİMİ OLDU

Spyke Games adlı yerli oyun geliştirme şirketi, Griffin Gaming Partners (GGP) liderliğindeki tohum turda, 55 milyon dolarlık yatırım aldı. Remi Onur (COO), Mithat Madra (CMO), Rina Onur Şirinoglu (CEO), Fuat Coşkun (CTO) ve Barkın Başaran (CPO) tarafından İstanbul’da kurulan şirketin aldığı bu yatırım, Türkiye yatırım ekosistemindeki en büyük tohum yatırım olma özelliğine sahip oldu.

Editör: TE Bilisim