BBC’nin haberine göre, Samsung’un Singapur’da yayımlanan reklamında, başörtülü bir annenin kadın gibi giyinen oğlunu desteklemesine ilişkin görüntüler yer alıyordu. Singapur'daki Müslüman toplumun reklamın LGBT ideolojisini empoze etmeye çalıştığı şeklindeki tepkisi üzerine Samsung reklamını tüm platformlardan kaldırdı. Samsung Singapur’dan yapılan açıklamada, videonun “duyarsız ve saldırgan” olarak algılanabileceğinin farkında olunduğu, bu konuda yetersiz kalındığı ifade edildi.

LGBT PROPAGANDASI YAPILDI

''Kalbini dinle'' sloganıyla yayımlanan videoda Samsung'un gürültü önleyici kulaklık ve nabız ölçen akıllı saatlerinin reklamı yapılıyordu. Filmde dört kişi, sevdikleri kişilerin duygu yüklü mesajlarını dinliyor. Bu kişilerden biri, drag queen (Kadın gibi giyinen ve eğlendiren erkek) olan oğlunun mesajını dinleyen başörtülü Müslüman bir anne. Vyla Virus adlı oğlu mesajında annesine ''Sevgili Anne. Birçok kişinin senin gibi anlayışlı ve açık fikirli annesi yoktur. Ve kalbim sana ne kadar teşekkür etse azdır'' diyor.

"EŞCİNSELLİĞİ ANA AKIM HALİNE GETİRME ÇABASI"

Syed Dan adlı bir kullanıcı Facebook'ta ''Muhafazakâr bir toplumda eşcinsellik ve transgenderizmi ana akım haline getirme ideolojisine karşıyız'' dedi ve bunun Müslüman Malay toplumu içindeki uyumu bozduğunu savundu. Yerel LGBT grupları da Samsung'un reklamı kaldırmasının düş kırıklığı yarattığını söyledi.

Editör: TE Bilisim