CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜİK ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın ardından ara verdiği provokasyon girişimlerine dün yeniden başladı. Bu kez Et ve Süt Kurumu'nu basan Kılıçdaroğlu, kurum önünde partililerle birlikte mağduriyet görüntüleri verdi.

Kılıçdaroğlu, ESK ve Tarım Kredi Marketlerinde Ramazan boyunca vatandaşların ucuz et alabilmesi için başlatılan market ortalamalarının yüzde 15-20 altındaki et satışlarını görmezden geldi. 

Öte yandan CHP'li aktivist Hacer Foggo'yu sade vatandaş gibi konuşturarak fakirlik ve yoksulluk edebiyatı yaptıran Kılıçdaroğlu, Foggo’ya söz verdi, Foggo'nun açıklamalarının bir siyasetçi açıklaması olmadığını söyledi.

ABD’NİN FONLADIĞI DERNEĞE ÜYE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun birlikte açıklama yaptığı CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi üyesi Hacer Foggo'nun derneğinin Amerikan Turkish Philanthropy Funds (TPF) vakfı tarafından fonlandığı ortaya çıktı.

Dikkat çeken detayda Açık Alan Derneği’nin ilişkiler ağı. Resmi internet sitesinde derneğin Turkish Philanthropy Funds (TPF) ile bağlantılı olduğu vurgulanıyor.

Amerikan merkezli bir vakıf olan TPF kendini şöyle tanımlıyor:

“Turkish Philanthropy Funds (TPF), Türk ve Türk-Amerikan topluluklarına yönelik yüksek etkili sosyal yatırımlar için önde gelen ABD topluluk vakfıdır.”

Yeniş Şafak’ta yer alan bilgilere göre, Amerika’da bağış yapan kişilerle Türkiye’deki sivil toplum örgütleri arasında iletişim kurma amacıyla çalıştığını belirten TPF, kendi belirlediği bazı ölçütleri karşılayan kuruluşlarla ortaklık kurduğunun hibe ve fon sağladığının altını çiziyor.

TPF’nin göz önüne aldığı iki ölçüt olarak “Amerikan kanunlarıyla belirlenmiş hukuksal ve mali yeterlilik ve kurumsal verimlilik” belirtiliyor. Hibe sağladığı öncelikli alanlar ise cinsiyet eşitliği, eğitim, afet yardımı, sosyal ve ekonomik kalkınma.

CHP’DEN ADAY OLDU

Hacer Foggo 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 2. Bölge Bölgesi, 18'nci sıradan milletvekili adayı oldu.

Foggo, CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü olarak çalışmalarına devam ediyor.

Editör: TE Bilisim