11-15 Nisan tarihlerindeki ara tatilde çocukların aileleriyle vakit geçirebileceği aktivite önerilerinde bulunan Atlas Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Psikolog Hale Kahyaoğlu Çakmakçı, çocukların aileleriyle açık hava mekanlarını tercih ederek, doğada vakit geçirmelerini tavsiye etti.

Tatil planlarının her gününü çocuklarıyla birlikte planlamalarını söyleyen Hale Kahyaoğlu Çakmakçı, çocuklara nasıl bir tatil hayal ettiklerini mutlaka sormaları gerektiğini fakat bu hayaller içinde tablet, telefon ve bilgisayarın dahil edilmemesi gerektiğini belirtti.

AİLE ETKİNLİKLERİ PLANLAYIN

Alternatif tatil planları arasında açık hava mekanlarının ya da kamp alanlarının tercih edilmesinin, yoğun tempoda ders çalışan çocuklara bir ara verme şansı tanıyacağını söyleyen Çakmakçı, çocuğun açık havada yürüyüş yapmasının, aktivitesi artan çocuğun stres ve kaygıdan uzaklaşacağını, özgüven depolayacağını belirtti. Doğa etkinliklerinin D vitamini ihtiyacı konusunda da önemli bir yeri olduğuna değinen Çakmakçı, mangal ya da kamp ateşi etrafında toplanan aile bireylerinin birbirlerine anlatacağı hikayelerin de aile bağlarının kuvvetlenmesinde katkı sağladığını söyledi.

Aile bağlarının kuvvetlendirilmesi yönünde yapılacak etkinliklerden birinin de aile ziyaretleri olduğunu söyleyen Çakmakçı, kahvaltı ya da iftar etkinliklerinin bu anlamda etkili olacağını, çocukların hem kendilerini hem de aile ve aile değerlerini öğrenmesinde büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Stresini, kaygısını, enerjisini atamayan ve aile ile anılar biriktiremeyen çocukların psikolojik rahatsızlıklara daha yatkın olduğunu söyleyen Üyesi Dr. Psikolog Hale A. Kahyaoğlu Çakmakçı, ailelerin vakit buldukça doğal ortamlarda fiziki oyunlar oynayıp çocukların sosyalleşmesi için imkan yaratacak etkinlikler planlanması gerektiğinin altını çizdi.

Editör: TE Bilisim