On bir ayın sultânı mübârek Ramazan'ın 11. gecesi (11 Nisan Pazartesi'yi 12 Nisan Salı'ya bağlayan gece) kılınacak namaz kaç rekat, nasıl kılınır? Ramazan'ın on birinci gecesi kılınacak namazın fazileti hakkında aktarılan bilgiler bugün sıkça araştırılmakta. Ramazan'da kılınacak namazlar ve yapılacak ibadetler konusuna rağbet gösteren Müslümanlar, teravih namazından başka tavsiye dilen nafile namazları da merak ediyor. Bu konuda Ramazan'da gün gün kılınacak namazlar ve fazileti sorgulanıyor. Peki, Ramazan'ın 11. gecesi kılınacak namaz kaç rekat, nasıl kılınır? Ramazan'ın on birinci gecesi kılınacak namazın fazileti hakkında gerekli bilgiler kısaca içeriğimizde olacak.

Ramazan'ın 11. gecesi kılınacak namaz kaç rekat, nasıl kılınır? Ramazan'ın on birinci gecesi kılınacak namazın fazileti

Ramazan-ı Şerif ayına mahsus sünnet-i müekkede olan teravih namazından ayrıca nafile olarak tavsiye edilen ve edasında büyük ecir ve mükâfât olduğu müjdelenen Ramazan'da gün gün kılınacak namazlar kapsamında, bugün Ramazan'ın 11 gecesi kılınacak namaz, rekat sayısı ve kılınış şekli ile birlikte faziletine de yer vereceğiz. 

Ramazan'ın on birinci gecesi (11 Nisan Pazartesi'yi 12 Nisan Salı'ya bağlayan gece) kılınacak namaz konusunda Rasulullah Sallallâhu Aleyhi ve Sellem Efendimiz buyurmuşlardır ki;

"Bir kişi bu gecede, her rekatında 1 Fatiha Suresi, 10 Ayetel Kürsi, 10 Kevser Suresi ile 10 kere de İhlas Suresini okumak suretiyle bu şekilde 4 rekat namaz kılarsa, kıyamet gününde kendisine bütün peygamberlerin sevabı ihsân edilir. Ayrıca kıldığı bu namaz 50 yıllık geçmiş günahlarına da keffâret olur."

4 rekat namazın kılınış şekli, okunan surelerin haricinde diğer rükunları bakımından yatsı ve ikindi namazlarının sünneti gibi kılınır. Namaza, ‘Yâ Rabbi, niyet ettim Senin Rızâ-yı Şerîf’in için namaza, Allâhu Ekber’ şeklinde niyet edilerek başlanır. Namazın ardından dua ve niyazda bulunulur.

*Ramazan'ın 10. gecesi kılınacak namaz kaç rekat, nasıl kılınır? Ramazan'ın onuncu gecesi kılınacak namaz ve teravih namazının fazileti

Editör: TE Bilisim