Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, TVNET'te yayınlanan Net Bakış programında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sınır ötesi başlattığı Pençe-Kilit Operasyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“DEĞİŞİK TARZDA BİR HAREKAT DÜZENLENDİ”

Operasyonun detaylarına ilişkin konuşan Yarar, Metina, Zap, Basyan bölgelerinde terör örgütlerinin yuvalandığı alanlara geçmişteki operasyonlardan farklı olarak değişik bir tarzda harekat düzenlendi.” ifadelerini kullandı.

“ÜÇ FARKLI BÜYÜK HAVA HAREKATI İCRA EDİLDİ”

Yarar şu değerlendirmelerde bulundu:

“Çoğunlukla güçler birbirlerini destekleyecek şekilde ve bir tepeyi alıp diğer tepeye sıçramalarla ilerleyecek şekilde icra edilirken, dün akşamki operasyonda neredeyse bir ucu Metina'da bir ucu Zap'ta diğeri de Gara'nın hemen üzerindeki yere üç farklı büyük hava harekatı icra edildi.”

" OPERASYON KANDİL'İN KİLİDİNİ AÇACAK"

"Aralarındaki kesitler çok büyük, boşluklar çok büyük. Ve bu alanın tamamen temizlenesiyle ilgili geniş bir harekatın başlayacağının işaretidir." açıklamasında bulunan Yarar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu alanın temizlenmesi Gara'nın kilidini açacaktır. Gara'nın kilidi de otomatik olarak Kandil'in kilidini açacaktır. Belki 'Pençe-Kilit' denmesinin amacı da budur. "

Editör: TE Bilisim