Yakın tarihimizde Türk’ün ruhuna mezar kazanlar, bugün Türk’ün bedenini de toprak altına koymak için Türkçülük adı altında Türk’ün ne kadar değeri, kutsalı, Türk’ü Türk yapan ne kadar meziyeti varsa hepsine savaş açmış durumda. Toplumun en tecrübesiz, en vizyonu dar, en kolay manipüle edilebilir kesimi olan gençleri markajlarına alarak Türkçülük şarkıları söyleye söyleye, Türk’e kürek kürek mezar kazıyorlar.
 
"Türk’ü Türk yapan nedir?" diye sorsanız, tek bir cümle dahi kuramayacak, yüzü yabancı, ruhu yabancı, vücudunda Türk olan tek bir kromozomu olmayan bu müptezeller Türkçülük adı altında vatana, millete, bayrağa savaş açmış durumda.

Türklük bir ırk meselesi midir?
Etnik köken olarak bakacak olursak Macarlar, Bulgarlar, Kızılderililer hatta ve hatta Finlandiyalılar da Türk. Neden bunların hiçbiri kendini Türk olarak addetmez?

Bunun cevabı tarihte yatıyor.
Tarihte Batı'da Türk denildiğinde akla gelen ilk şey İslam’dır, Batılı tarihçiler Türk dediğinde Arap’ı, Acem’i, Kürt’ü, Türk’ü birbirinden ayırmadan Müslümanları kastediyordu. Örneğin 16. yüzyılda yaşayan meşhur İtalyan filozof Geronimo Cardam,o Resulullah Efendimiz’den (sav) bahsederken "Türckenprophet" yani "Türk Peygamber" diyor. Yani bizimle hiçbir ırki bağlantısı olmayan Resulullah Efendimiz (sav) Batı'ya göre Türk ama direkt ırkdaşımız olan Macarlar Türk değil. Çinliler dahi Budistleşmiş ırkdaşlarımıza "Çinli" derken, İslam üzere olan Doğu Türkistanlılar kendilerine Türk derler.

Yani Türk olmanın ilk şartı Müslüman olmaktır.
Allah’a eğilmeyen baş Türk olamaz.
Mazlumun yanında, zalimin karşısında durmayan beden Türk olamaz.
Kendisine sığınan mazlumu tekmeleyen ayak Türk olamaz. Türklüğün bütün meziyetlerine savaş açmış zihin Türk olamaz.
Resulü Ekrem Efendimiz’in (sav) nakşı kademi şerifine kendini feda etmeyecek ruh Türk olamaz.

Allah (cc) beni bin defa yeniden yaratsa, bininde de "Seni hangi milletten yaratayım?" diye sorsa...
Bin defa "Beni Türk yarat Ya Rabbi" derdim...
“Tarihin "Millet-i Necibe" diye isimlendirdiği, yaratıp da yeryüzünün zalimlerinin başına bela ettiğin Türklerden yarat” derdim.
“Beni Türk yarat ve davana hizmetkâr kıl Ya Rabbi” derdim...

Türklük bir ırk meselesi değil bir ruh meselesidir.

Türk olmayı terk ettiğimiz günden beri bizi barış mavallarıyla Anadolu'ya hapseden, Türk’ü zalimin karşısından, mazlumun yanından uzak tutan o işgalci artığı zihniyet, son 20 yılda filizlenen yeni Türklük ruhunu engellemenin derdinde.
Ne yaparlarsa yapsınlar...
Yeniden dünyaya milliyet nedir, adalet nedir, asalet nedir öğreteceğiz...
Allah’ın izniyle!