İstanbul’un İngiliz işgali altında olduğu bir dönemde, Yunan Ordusu’nun İzmir’e ayak basıp, kanlı çizmeleriyle Bursa’da Osman Gazi’nin türbesini kirletmesi bardağı taşıran son damla olmuştu. Bu yüzden Osmanlı Genelkurmayı’nın Mustafa Kemal Paşa’yı Anadolu’ya gönderip Milli Mücadele’yi başlattığı 19 Mayıs bizim tarihimiz için bir dönüm noktası. Neredeyse koca bir milletin ümidini yitirdiği, bin yıllık devletimizin yıkılmanın eşiğine geldiği bu tarihten iki yıl sonra Sakarya’da iki asırlık geri çekilişimiz son bulmuş, 1922’de Dumlupınar’da Yunan’ı bir daha Anadolu’ya ayak basamayacak şekilde bozguna uğratmıştık.

Evet. Şüphesiz bizim için 19 Mayıs çok önemli. Fakat düşmanlarımız için de bir o kadar önemli. Çünkü bu gün, onlar için mağlubiyetin, çöküşün başladığı gün.

Öyleyse neden Türkiye’nin kurucu partisi olduğunu iddia eden CHP’nin yönettiği İstanbul Belediyesi, milletimizi “soykırım” yapmakla suçlayan bir Pontusçuya konser verdirir? Birlikte konser verdiği Yunan şarkıcı Matthaios Tsahouridis gibi Türklerin Rumlara ve Ermenilere soykırım yaptığını, 19 Mayıs’ın Pontus Rumlarının yok oluş tarihi olduğunu söyleyen; Abdurrahman olan ismini bile Apolas olarak değiştiren birisi CHP için neden bu kadar vazgeçilmezdir?

Türk Devleti’ne “seri katil” diyen bir il başkanının olduğu partinin “Türklük” neresindedir? 24 saat mülteci düşmanlığı yapıp, ırkçılığı körükleyenlerin “zulüm 1453’te başladı” diyenlerle, “Trabzon bir Rum şehridir, yeniden pontusu kuracağız” diyenlerle omuz omuza horon tepmesinin sebebi nedir?

Başkan Yardımcısı “Türk Devleti Ege’de saldırgan politika üretiyor” diyor; Kılıçdaroğlu’nun deyimiyle partinin kalbi olan “Canan” milletimizi soykırım yapmakla suçluyor; kendi seçmenine bile “tırıs gelir, vırıs gider” diyen İmamoğlu Trabzonspor’un kapısından kovduğu Pontusçuya kucağını açıyor. Siz bu milleti çıldırtmak mı istiyorsunuz?

CHP’li yöneticiler başarısızlıklarını bu nefret söylemiyle örtebileceklerini sanıyorlarsa, yanılıyorlar. İstanbul’u giderek yaşanmaz hale getirdikleri yetmiyormuş gibi, her gün bir başka CHP’li belediyede yolsuzluk ve rüşvet operasyonu yapılıyor. 13 yıldır CHP’nin yönettiği Maltepe Belediyesi’nde 18, 33 yıldır kesintisiz bir şekilde CHP’nin yönettiği Kadıköy’de aynı suçtan 54’ü memur 194 kişi gözaltında.  

Cumhurbaşkanlığı adaylığına soyunan Kılıçdaroğlu bunca çürümüşlükten hesap soracağına, etrafındaki kişilerin artık sokağa taşan Türk nefretini dizginleyeceğine, “Canan’ı için” İstanbul’da miting yapmaya hazırlanıyor. Pes artık..

***

Malatya Kitap Fuarı için iki gün boyunca bu güzel şehirdeydim. Film Festivali ve Kitap Fuarı ile ata toprağım Malatya’nın bir kültür başkentine dönüştüğünü görmekten büyük mutluluk duydum. 800 bin nüfuslu bir şehirde kitap fuarını birkaç gün içinde 200 bin kişinin ziyaret etmesi bile Malatya insanının bilgiye, kültür ve sanata ne kadar önem verdiğini gösteriyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan her türlü övgüyü hak ediyor. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ve yardımcısı Erkan Dikenli’den, başkanvekili Battal Tuncal’a, çalışkanlıklarıyla göz dolduran belediye personeline, fuarda özveriyle çalışan öğretmenlerimize, şehrin adını misafirperverlikle birlikte yazdıran tüm hemşehrilerime teşekkürler.