2014 yılında FETÖ tarafından ele geçirilen, PKK terör örgütünün yuvalandığı, DHKP/C’nin kadrolaştığı Cumhuriyet, nihayet gerçek sahibi olan Kemalistlerin eline geçti. Alev Coşkun yönetiminin ilk mesajı da “Eski çizgi” üzerine oldu… Kemalistler bir gerçeği itiraf etmeli. Kendi elleriyle FETÖ’ye teslim ettikleri gazeteyi, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın oluşturduğu bağımsız yargı kurtardı. Cumhuriyet’in yazar ve yönetici kadrosuna operasyon olmasa, şaibeli seçim yargı kararıyla iptal edilmese gazete yine FETÖ’nün Cumhuriyet’i olacaktı. Cumhuriyet’te yönetim değiştiği gibi eski terör sevici yönetimin artıkları da kovulmadan önce bir bir istifa etti. Değişim öyle bir boyutta olmuş ki: Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri, Cumhuriyet’in Erdoğan ile aynı görüşte olan milliyetçilerin eline geçtiğini yazdı. Yani Batı da Cumhuriyet Gazetesi’nin el değiştirdiğini kabul etmiş oldu.

Ne yapacaklar?

Eskiye dönüş iddiasında bulunan Alev Coşkun yönetiminin sınavı şimdi başlıyor. Vatandaşın merak ettiği konular var. Cumhuriyet yönetimi, kurumu FETÖ üssü haline getiren firari terörist Can Dündar hakkında suç duyurusunda bulunacak mı? Murat Sabuncu ile ilgili yaptırım sadece görevden almakla mı sınırlı kalacak? Akın Atalay’a yönelik hukuki süreç başlatılacak mı? En merak ettiğim de savcı Mehmet Selim Kiraz’ın katillerine bile güzelleme yapan Ahmet Şık için ne adım atılacağı? Mesela o rezalet haberler siteden kaldırılacak mı ya da ibret olsun diye kınanacak mı?

CHP için ne düşünüyorlar?

Atatürkçü çizgide olduğunu iddia eden Cumhuriyet yönetimi, Başkan Erdoğan’ın emperyalizme karşı verdiği mücadelede nasıl bir pozisyon alacak? PKK, FETÖ, DHKP/C, Cumhuriyet Gazetesi’ne göre terör örgütü mü? HDP, Cumhuriyet’e göre PKK’nın siyasi ayağı mı? Daha da önemli bir konu; FETÖ ve PKK’dan arınma iddiasını taşıyan Cumhuriyet Gazetesi, Kemal Kılıçdaroğlu yönetiminin terör örgütlerinin sözcülüğüne soyunan CHP’si hakkında ne düşüyor? Alev Coşkun’a göre, CHP hâlâ Atatürk’ün partisi mi? Değilse, gazetenin CHP konusundaki perspektifi ne olacak? Bu soruların her birinin yanıt bulması lazım. Devlet, milli medya için elinden geleni yaptı, gerisi Kemalistlere kalmış. Mesajım yanlış anlaşılmasın, “Erdoğan’ı savunun” demiyorum ama azıcık milli olun…