“Of bunu çok duyduk” diyeceksiniz ama “Bu seçimler çok önemli…” Taraflara bakın. Bir yanda 15 Temmuz’da işgalcilere karşı tankın üzerinde kurulan Cumhur İttifakı, bir yanda Türkiye’de dikili bir ağacı bile bulunmayan CHP, PKK’nın siyasi uzantısı HDP, FETÖ destekli İP ve yüzde 0.8’le iktidar olacağını zanneden Saadet… 31 Mart 2019 seçimlerinde şüphesiz harcı Malazgirt’te karılan Anadolu’nun dediği olacak. Seçimlere giderken CHP seçmeninin profilini analiz etmek gerekiyor. CHP seçmeni partisine bir din, mezhep gibi bağlı… Yanlışına, adayına, hedefine bakmaz hatta ihaneti bile görmezden gelir… Kızmasınlar bana ama 30 Mart 2014’te de 7 Haziran’da da 1 Kasım’da da 16 Nisan’da da 24 Haziran’da da aynı tabloyu gördük. Hangi CHP’li, “Kılıçdaroğlu, Fetullahçı Terör Örgütü ile iş tutuyor, PKK’lı teröristlerle hareket ediyor” diye partisine tepki gösterdi? Hiçbiri… Tam aksine CHP’nin yüzde 3’lük kesimi PKK’nın siyasi uzantısı Meclis’e girsin diye Kılıçdaroğlu’nun talimatına uydu HDP’ye oy verdi… Hani siz Atatürkçüydünüz? Hani siz Kuvay-ı Milliye ruhuyla hareket ediyordunuz? Yıllarca, ya milleti aldattığınızı zannetmişsiniz ya da sloganlarla kendinizi avutmuşsunuz.

Feto’ya oy verirler

Belki biraz sert olacak ama AK Parti’nin İstanbul Adayı Mustafa Kemal Atatürk, CHP’nin İstanbul Adayı Pensilvanya vampiri Feto olsa, CHP seçmeni tartışmasız şekilde Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı nedeniyle Feto’ya oy verir. Sırf “Erdoğan gitsin” diye vatan hainleriyle bile iş tutmaktan çekinmeyen bir ana muhalefet partisi ve bunu destekleyen seçmen dünyanın hangi ülkesinde görülmüştür. Vahdettin’i ihanetle itham eden CHP’liler, bugün Türkiye’yi istila etmek isteyen emperyalistlerin gönüllü hizmetkârı değil mi? Maskeniz çoktan düştü… HDP ile FETÖ’nün partisi İP ile yan yana gelenin amacı Türkiye’yi ameliyat etmektir. Umarım aydınlanmış CHP’lilerin bir kısmı anlar…

Yıldırım ismi neden açıklanmadı?

Bir diğer konu, AK Parti’nin İstanbul adayı kim olacak? Herkesin üstünde hemfikir olduğu isim TBMM Başkanı Binali Yıldırım. Muhtemelen de Erdoğan’ın Latin Amerika ziyaretinin ardından açıklanacak. Peki neden bugüne kadar açıklanmadı. Yıldırım’ın İstanbul adaylığı konusunda bazı şartları var. En başta Meclis Başkanlığı’nı bırakıp, İBB Başkan Adaylığı’na soyunacak olan Yıldırım, sıradan bir başkan olmak istemiyor. Kulislerde konuşulanlara göre Yıldırım, Başkan Erdoğan’dan AK Parti İstanbul İl Başkanı ve İstanbul’un 5 ilçesinin adayını belirme hakkı istedi. Ayrıca AK Parti Genel Başkan Vekilliği de Binali Yıldırım’ın talepleri arasında yer aldığı iddia ediliyor. Kulis bilgileri bir yana Binali Yıldırım bir gönül adamı, hizmetkâr bir dava eri, Erdoğan’ın dediğini mutlaka yapacaktır.