Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 27 Ekim 2016’da Beştepe’de düzenlenen Gazi ve Şehit Yakınları Atama Töreni’nde FETÖ ile mücadele konusunda şunları söylemişti: “Sadece milletim bu mücadelede beni destekledi.” Erdoğan, canına kasteden, Türkiye’yi işgale kalkışan hainlerle mücadele ederken birileri FETÖ’cüler için “Cübbemi giyerim” diyor, birileri daha 7 Haziran seçimleri olmamışken CHP ile bakanlık pazarlıkları yapıyor, aynı kişi ABD ve AB’ye “Erdoğan’la işiniz yok, benimle muhatap olun” diyor ve Reis’in altını oyuyordu. 24 Haziran’da korkudan aday olamayan emekli bir siyasetçi de geniş bir mutabakat bekliyor, her demecinde Erdoğan’ı eleştiriyordu… Evet böyle bir ortamda Erdoğan, FETÖ ile canı pahasına mücadele ettiği gibi, dış operasyonlara da direndi, seçim de kazandı, sistem değiştirerek Türkiye’nin ayağındaki tüm prangaları da kırdı. Şimdi yerel seçimlere gidiyoruz. Birçok il ve ilçenin adayı bile netleşti, muhtemelen önümüzdeki aydan itibaren peyderpey kamuoyuyla paylaşılacak. Aklımdaki soru şu: AK Parti’de kim Erdoğan’la ne kadar beraber; Reis kadar çalışan var mı bu dava uğruna?

Çok acı bir tablo aktaracağım. Başkan Erdoğan, aynı anda ABD, İsrail, AB ve Körfez diktatörleriyle Türkiye’nin bekası için çarpışıyor ya, AK Parti’deki bazıları da koltuğu için savaş veriyor. Öyle bir noktaya gelmişler ki, AK Parti il başkanı, AK Partili belediye başkanına karşı dosya hazırlatıp şehre gelenlerin ellerine sıkıştırıyor. Hatta peşine kiralık gazeteciler takıyor. Belediye başkanları da aynı şekilde karşılık veriyor. Koltuk için “Birbirlerine FETÖ’cü iftirası atan” bile var. İlçelerde de durum böyle. Neden? Belediye başkanı bir dönem daha derken, mevcut ilçe başkanı da hizmetlerinin karşılığı olarak adaylık istiyor. Gerekçe olarak da “Aday olmazsam 5 yıl ne yapacağım” diyor.

Sözde AK Partililer’in anlamadıkları şey, çektikleri birbirlerini paçaları değil bizzat AK Parti’nin toplumdaki sağlam, güvenilir imajı… Bu yüzden kimle konuşsam “Allah Reis’in yardımcısı olsun” diyor. AK Parti’yi zor bir seçim bekliyor. Dava yerine koltuğa sarılanlara rağmen AK Parti’nin başında Erdoğan’ın bulunması en büyük seçim yatırımı. Lakin bu sefer Reis’in sırtına binip bu millete tepeden bakanlar aday yapılırsa, birbirlerini jurnalleyenler aday listelerini süslerse AK Parti’nin kendinden başka rakibi olmaz. Seçmendeki AK Parti ve Erdoğan ayrımını anlatmama gerek yok. Zaten 24 Haziran’da gördük. Anlayacağınız Reis siyasi anlamda da yapayalnız. Toplumun beklentisi Reis ile ölüme gidebilecek kişilerin adaylığı. Aksi halde 1994 öncesine dönülmesi kaçınılmaz.