Maksat insanı ve toplumu korumaksa, ona uygun bir dil üslup kullanmalıyız. LGBTİQ+ olandan birisi bizim çocuğumuz olabilirdi. Önce meseleye doğru bir bakış açısıyla bakmamız gerekiyor, insanca ve Müslümanca. Dışlamak, ayıplamak, ötekileştirmek, evin dışına itmek ve intihara meyletmesine sebep olacak derece değersizleştirmek yok. Bu küçük yaştan itibaren hissettiği bir şey olabilir, sonradan bir ilgi, merak uyanmış olabilir. Ev içi şartlarının bozukluğu, kendi hemcinsi ve özdeşleşme modeli olarak anne veya babası ile sağlıklı ilişki kuramaması, cinsel taciz, pedofili, ensest ilişki vb. sebeplerle eksen kayması yaşamış, farklı bir ilgi oluşmuş olabilir. Bu arada genetik yatkınlıklar da hesaba katılmalıdır. Bu tarz gençlerin hormonlarında bir değişiklik olmuyor. Kadın ise kadınlık hormonları, erkek ise erkeklik hormonları normal çıkıyor. Sadece duygu olarak karşı cinse değil de kendi cinsine ilgi duyabiliyor.

Peki ipler nerede kopuyor?

Bu gençler, bu durumu kendi içlerinde yaşarken çok sancı çekiyorlar, değişmeye çok uğraşıyorlar, açıklamakta çok zorluk çekiyorlar, ailenin ve toplumun kabul etmeyeceği çok açık, başka türlü de olamıyorlar. Bu arada defalarca intihara teşebbüs edenler oluyor. Neticede bir süre sonra artık bu duygular saklanamaz hale geliyor ve işte olanlar ondan sonra oluyor. Aile haliyle bunu kabullenemiyor, çevreye nasıl açıklayacağız derdi sarıyor, çocuklarına değişmesi, kız gibi ya da erkek gibi olması ve davranması konusunda baskı yapılıyor. Bu arada eğer gençler bu tür derneklerle iletişime geçmişse, gençler oralardan aldıkları hormonlu destekle ailesine meydan okuyup evden kaçarak onlara sığınabiliyor. Ondan sonra zaten bağlar hepten kopuyor.

Bu durum normal mi anormal mi?

İşte asıl karmaşa burada yaşanıyor. Bilimsel olarak ta biliniyor ki insan iki cins olarak doğar. İki cinsin bir arada bulunduğu bir durum var ki bu da patolojiktir ve hangi cinsin yumurtalıkları varsa o cinse dönüş ameliyatı yapılarak normal bir işleyişe kavuşturulur. Bunun dışındakiler normal karşılanamazlar. DSM tanı kriterlerinde önceden hastalık olarak tanımlanan bu durum, artık hastalık kategorisinden çıkarılmıştır. Oysa bu durum halâ bir hastalıktır, anomalidir ve tedavi edilmelidir. Burada ise, hemcinsine ilgi duyanlar da kadın ve erkek olarak yaratılmışlardır. Hormonları normaldir. Bu duygusal değişimin mutlaka bir aile ayağı vardır. Bu durumu reddetmek, yok saymak, dışlamak, cezalandırmak vb. tutumlar, hiçbir işe yaramayacağı gibi, aile ve gencin arasını açar.

Hangi açılardan eşcinsellik ve türevleri mahzurludur?

Öncelikle sağlık açısından ciddi bir hastalık riski taşımaktadır. LGBTİQ+ olarak tanımlanan grup, bugün, toplumsal sağlığı ve ahlâkı tehdit eder duruma gelmiştir. Başta pedofili ve ensest ilişkiler dahil olmak üzere, her türlü sapkınlığın meşrulaşması ve normalleşmesi talep edilmekte ve özgürlük istenmektedir. Meselâ bir insanın alkol alması bireysel özgürlüğü dahilindedir fakat alkollü olarak toplumun güvenliğine tehdit oluşturmaya başladığında, sağduyu ve kanunlar devreye girerek engel olur. Eğer toplumu kendilerine benzetmeye, şaşalı şovlar yaparak toplumu dejenere etmeye başlarlarsa, bunu normalleştirmeye çalışırlarsa, kişisel özgürlük alanlarından çıkmış, toplumu tehdit etmeye başlamışlardır. Şu anda olanlar maalesef bu şekildedir ve tam da bu noktada topluma söz hakkı düşmektedir. Toplumun sağlığı, ahlâkı, nesillerin ve en başta da ailenin korunması adına, bu faaliyetlere izin verilemez ve kabul edilemez