Bir ülkenin para birimi, o ülkenin bayrağı gibidir. Bağımsızlığının, egemenliğinin sembolüdür. Kendi ülkenin parası yoksa bağımsızlıktan bahsedemezsin.

Bahsetseniz de bir anlamı yoktur. Hele de kendi para biriminiz varken özellikle de yatırım için başka para birimi tercihi yapıyorsanız öncelikle kendiniz sorgulamanız gerekir.

Bakın dün Rusya’nın Afganistan işgaliyle başlayan süreçte İslam âleminin tüm umutlarını bağladığı Amerika’nın bölgeye girmesiyle başlayan süreçten bugüne baktığımızda Pakistan’dan, Afganistan’dan, Suriye’den, Irak’tan, Mısır’dan, Libya’dan geriye bu ülkede yaşayan insanların elinde sadece her şeylerini satıp dönüştürdükleri ABD dolarından başka ne kalmıştır?

Zamanın Başbakan’ı şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 2008’de dünyada yaşanan ekonomik krizde “Siz hiç merak etmeyin, paniğe kapılmayın. Bu kriz bizi teğet geçecek.” derken birçok kişi alay etmişti. Ama çok şükür o kriz dünyayı kasıp kavurdu; ama bizi teğet geçti. Ne var ki şimdi durum farklı bu sefer Cumhurbaşkanımız, nasıl 15 Temmuz gecesi “Ülke elden gidiyor.” deyip darbeye karşı milletimize; “Sokağa çıkın, tanklara karşı durun.” demişse şimdi de “Dolarınız bozdurun, devletinize, memleketinize sahip çıkın.” diyor.

Kısacası ister kabul edin, ister etmeyin çok kritik bir eşikteyiz. Var olma, yok olma mücadelesi veriyoruz. Daha önce bu milleti yok etmek, bölmek, parçalamak isteyenlerin yeni bir oyunuyla karşı karşıyayız. Ve herkes şunu çok iyi bilsin ki AB’nin bizimle ilişkilerini askıya alması, ardından dolardaki çok ani yükseliş; 15 Temmuz darbe girişiminden sonraki yeni bir darbe girişimidir. Ekonomimizi çökerterek bizi tekrar İMF’ye, Dünya Bankası’na ve küresel güçlere boyun eğdirerek yeni SEVR’e zorlamaktır.

15 Temmuz’da iradesine karşı darbe girişimine canını vererek karşı koyan Türk Milleti, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu oyunu da bozacaktır. Bozmak zorundadır. Bu ülkenin başka çıkış kapısı, başka kurtuluş çaresi yoktur. İçimizdeki ihanet şebekeleri, “Hani dolar üç bini geçmeyecekti, hani bizi yine teğet geçecekti?” deyip bozgunculuk yapsalar da, milletin moralini bozmaya çalışsalar da inşaAllah bu kriz günleri geride kalacaktır.

Bugün milletimizin çoğu bu krizin farkındadır ve bunun için de elindeki üç beş ne varsa dolarını bozdurup Türk Lirasına çevirmektedir. Hatta yine bu fedakar milletin evlatları, sırf vatandaşımıza moral vermek için dolarını bozduranlara hediyeler vererek bu kampanyaya destek vermektedir.

Türkiye’yi Türklere bırakılmayacak kadar önemli ülke olarak gören zihniyetler, önemli olmasında yanılmıyorlar; ancak Türklerin Türkiye’yi onlara bırakmaktansa ölmeyi tercih edeceklerini bir türlü öğrenemediler.

Çanakkale’de Türk Milletini yok etmek isteyen yedi düvel için bu millet nasıl; Geldiler, Gördüler… Döndüler sözlerini tarihe altın harflerle kazıdıysa bu sefer de ABD’si, AB’si, FETÖ’sü, PKK’sı, DAEŞ’i, şusu, busu her neyseler yine bizi GÖRECEK ve DÖNECEKLER….