Toplumun temeli aileyse kolonları öğretmenlerdir; yani memleketin geleceğinin inşası bir bakıma onların elindedir. İşini şevkle yapan bir öğretmen, ülkenin kaderini değiştirecek bireyler yetiştirebilir. Tabi günümüzde her meslekte olduğu gibi öğretmenlikte de yozlaşma olduğu bir hakikat. Eskisi kadar idealist eğitimcilerin yetişmediği söylentisinin içi boş değil; fakat eskiye dair yıpranmayan bir şeyin kalmadığı da gerçek. Her şeye rağmen öğretmenlerimiz toplumun önemli bir parçası; kötüye giden ne varsa onlarsız düzeltilemez.

*****

Sayıları milyonu aşan öğretmenlerimiz bu yıl öğrencilerinden mahrum bir 24 Kasım geçirdi. İdealist bir öğretmen için 24 Kasım çok değerlidir. Hele ki emekli öğretmenler için bir başka öneme haizdir. Çünkü o gün çalan telefonu ve tıklanan kapısı kadar iz bırakmıştır bu dünyada. İyi bir öğretmen asla unutulmaz; ailenin bir parçası gibi aranır gönlü hoş tutulur. Makam mevki fark etmez; Cumhurbaşkanı, bakan, vekil, bürokrat, sanatçı, işadamı da kendisinde emeği olan öğretmeni unutmaz, işçisi ve emekçisi de. Bu vesileyle, üzerimde hakkı olanlardan başlayarak ‘düz memurluk’ yapmayan tüm öğretmenlerimizin -yaşı benden küçük olanların dahi- ellerinden öperim. Hepiniz birer Türk bayrağı olarak, geleceğin güçlü Türkiye’sinin inşasında hayati öneme sahipsiniz. Yetiştireceğiniz çalışkan ve ahlaklı bireyler toplumun geleceği, siz de o bireylerin fikir pınarlarısınız.

*****

Yaşayan ve hayata veda eden öğretmenlerimizin ‘24 Kasım’larını kutladık, bir de dünyasını değiştiren fakat hiç ölmeyenler var: Terör örgütü militanı vampirlerin aramızdan aldığı şehit öğretmenlerimiz… İnsanımız arasında ayrım yapmayarak, bölge coğrafya farkı gütmeyerek doğu bölgelerimizde zor şartlar altında görev yapan yüzlerce öğretmenimiz PKK’lı vampirler tarafından şehit edildi. Çünkü onların hiçbir  zaman insani bir değeri olmadı. Şeytanın besmeleden korkması gibi idealist öğretmenlerden korktular; kalemle, ilimle ve alimle her daim uğraştılar. Cemal Ünlü de bunlardan bir tanesiydi. 1993 yılında, PKK’lı hainlerce Tunceli’nin Pertek ilçesindeki bir köy okuluna düzenlenen saldırıda; 3 günlük öğretmen Orhan Bakış, 15 günlük evli Ünal Atlı, nişanlanmak üzere olan Fevzi Katar ile Taşkın Senger şehit olurken, vücuduna 10 kurşun isabet eden Cemal Öğretmen 4 yıl süren tedavi süreciyle hayatta kaldı.

*****

Hain saldırıyı yıllar sonra bir televizyon kanalına anlatan Cemal Öğretmen, teröristlerin saldırıdan önce “Türk bayrağını indireceksin, Andımız’ı ve İstiklal Marşı’nı okutmayacaksın, Ermeniler’i kötülemeyeceksin, yoksa vururuz” diye tehdit ettiğini, kendisinin de buna cevap olarak “Bayrağı asarım, andımızı ve marşımızı da okuturum, ben bayrağı asarım siz de vurursunuz” dediğini söyledi. Şehit arkadaşlarını anarken duygulanan Cemal Ünlü, “Onlar ölürken, ben hala yaşamaktan çok utanıyorum” ifadelerini kullandı. Malulen emekli olması teklif edildiği halde mesleğe dönen Cemal Öğretmen, çok sevdiği ülkesinin geleceği için onlarca vatansever birey yetiştirdi. Allah hizmetlerini daim, ömürlerini bereketli kılsın. Kalın sağlıcakla…