Diplomatlar emanettir. 80 milyona emanet bir diplomat vuruldu, başkentin ortasında vuruldu, sırtından vuruldu! Bu memleketin haininde bile görülmeyecek kadar büyük bir hıyanet bu. Bizde kimse emanete hıyanet etmez. Hıyanet haramdır, münafıklık alametidir.

Fetullah Gülen Haşhaşisi olduğu her halinden belli olan yarı ölü bir tetikçi, emanete sırtından saldırdıktan sonra tekbir getirip aklı sıra suçu Müslümanlar’ın üzerine yıktıktan sonra geberip gitti. Aynı DAEŞ gibi!

Güya İslamcı/mücahit numarası yapan tetikçiye, Ladin’in 11 Eylül sonrası yaptığı meşhur mağara konuşmasından bir cümleyi ezberletmişler ama sağ elini kaldır demeyi unutmuşlar. Sol eliyle tekbir getiren katilin bir diğer fiyaskosu da yeni ezberlediği kötü Arapça’sıyla cümleyi doğru düzgün kuramaması. “Beldelerimiz güvende olmadıkça siz de güvende olmayacaksınız” diyor. Analizcilere El-Kaide ipucu veriyor yani kurnaz.

Söylediği diğer bir cümle ise “Halep’i unutmayın” oldu ki en çok buna üzüldüm ben, çünkü bu münafık FETÖ’cü aslında “Halep’i unutun” demiş oldu. Herkes biliyor ki artık Rusya’nın eli güçlendi ve onların tezlerine yaklaşmak zorunda kalabiliriz. Bir daha düşününce o hain, Rusya’dan çok Türkiye’yi vurmuş oldu.

Hiçbir şeyden haberimiz olmadığını düşünelim sadece İran ve Esed medyasındaki sevince bakarak bile tezgâhın kimin tezgâhı olduğunu görebiliriz. Tam da bu sebeple, Türkiye’de yaşayan İran muhibbi vakıflar, dernekler, gazeteciler, siyasetçiler ve belki en başta hocalar bu hainliğin derin şüphelileri olarak gözaltına alınmalı ve sorgulanmalıdır.

Ankara’da bu saldırı olduğu günün 24 saatine Rusya’da yaşananlara hızlıca bakalım.

1. Sibirya’nın Yakuta bölgesinde bir askeri uçak düştü. Üst düzey komutanların da olduğu 45 askerin tamamı öldü.

2. Sibirya’da bir askeri üssün olduğu bölgede içinde askerlerin de olduğu 40 kişi öldü. Resmi açıklamada “alkol zehirlenmesi” denildi.

3. Çeçenistan’da Ruslar 10 saat süren bir çatışmaya girdiler. Yerel kaynaklar 40 polisin öldüğünü söylerken resmi makamlar sayının 12 olduğunu açıkladı.

4. Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov bir sergi açılışı sırasında FETÖ terör örgütü mensubu bir Çevik Kuvvet polisi tarafından sırtından vurularak öldürüldü.

5. Rusya Dışişleri Bakanlığı Latin Amerika Ülkeleri Departmanı Başkanı Pyotor Polşikov Moskova’da evinde öldürüldü.

Bütün bunlar yaşanırken Rusya Devlet Başkanı Putin 1829’da İran’da öldürülen Rus diplomat ve yazar Aleksandr Griboyedov’un hayatını konu alan tiyatro oyununu izlemeye gidiyordu. Şimdi bu 24 saat üzerinden bir daha baktığımızda FETÖ’nün artık uluslararası bir terör örgütü olduğu ortadadır ve hepsi için bütün dünyaya canlı bomba şüphelileri olarak tehdit analizleri dağıtılmalıdır.

Başta da söylediğim gibi bu hain en çok Halep’e zarar vermiş ve mermiyi ümmetin Halep davasına sıkmıştır. Şeytan hayırlı olan her şeyde olduğu gibi bu davaya da doğrudan müdahale ediyor çünkü imtihan bunu gerektirir…