Karşılaşma öncesi 11’lere kağıt üzerinde şöyle bir bakarak derin bir “Ah” çekmiştim. Son haftalarda üst üste puan kayıpları ve bu kötü futbolla Galatasaray, Gençlerbirliği’ni bu kadro ile nasıl geçecek diye düşünceye dalmıştım. Neyse ki bu düşüncem uzun sürmedi karşılaşmanın ilk düdüğü çaldı ve 27. saniyede Diagne sahneye çıkarak 6-0’lık skorun ilk golünü kaydetti. Diagne’nin fitili erken ateşlemesi Sarı-Kırmızılı futbolcuları saha içerisinde kenetledi. İlk 45 dakikada dananın kuyruğunu koparan Galatasaray, ayağa paslarla ve kanatlardan Emre Taşdemir’in harika bindirmeriyle maçı kopardı. Bence bu geceden itibaren Galatasaray’ın yeni sol beki Emre Taşdemir. Genç oyuncu harika bir performans sergiledi. Takımının itici gücü oldu. Emre, kolay kolay rakibinden çalım da yemiyor. Saracchi için bu pek iyi haber olmasa da Galatasaray için forma için sol kanatta bir rekabet oluşması anlamına geliyor. Şener’i de unutmamak lazım. Omar’ın yokluğunda ve uzun bir aradan sonra saha da iyi oynayan bir Şener izledik. Şener gibi yedeklere Galatasaray’ın ihtiyacı her zaman olur.

Aldanma Belhanda aldanma!

Belhanda’nın bu gece hat-trick yapmasına “aldanmak” istemiyorum. Yine bir transfer dönemi ve yine taklalarıyla Galatasaray’ın aklını karıştıran Belhanda. Bence elden çıkarılmalı zamanı geldi de çoktan geçti bile. Hazır form tutmuşken Belhanda satılmalı ve gerçek bir 10 numara alınmalı. Galatsaray bu fırsatı iyi kullanmalı…

Ben her maç keyifle orkestra şefini izliyorum. Kim mi o şef? Taylan Antalyalı! Gerçekten takımını muazzam yönetiyor ve defansın arkasına harika paslar atıyor. Sadece bu gece Kerem’e gönderdiği pası söylemem yeterlidir diye düşünüyorum. Kerem de bir nazar boncuğunu hak ediyor. Genç oyuncu sonradan dahil olduğu 2 maçta da takımına büyük katkı sağladı. Arda Turan ise saha içerisinde ağabeyleri olarak sürekli gençleri uyararak daha iyi performans sergilemelerine yardımcı oldu. Bir diğer taze kan Oğulcan’ı da unutmayalım yine golünü attı ve Taylan ile saha içerisinde uyumu parmak ısırtıyor.