Gaziantep’e gidemeyenler üzülmesinler, Ataşehir’de Watergarden İstanbul AVM içinde bulunan Nostalji Sokağı’nda “Antebin İçi” Restoranı’nda Gaziantep’in o en meşhur lezzetlerini bulabilirler.

Geçenlerde tam da Gaziantep’te “Gastroantep” festivali yapılırken yani 12 Eylül tarihinde İstanbul Ataşehir’de bulunan “Antebin İçi” Restoranı’na ziyarette bulunduk. Sanki Gaziantep’i İstanbul’a taşımışlar. Antep’te Gastroantep festivali yapılırken Gaziantep’in meşhur lezzetlerini bizde İstanbul’da tadıyoruz. Ve tabi ki kendimizi Antep’teyiz gibi hissediyoruz. Çünkü öyle hissetsinler diye yatırımcılar ellerinden geleni yapmışlar. Hatta bazı paylaşımlarımızdan bizi Gaziantep’te GastroAntep’te zannedenler bile olmuş

İstanbul Ataşehir’de bulunan Watergarden AVM’de öyle bir Nostalji sokağı oluşturmuşlar ki, gerçekten tek kelimeyle mükemmel bir mekan olmuş. Arnavut Taş kaldırımlarla döşenmiş bir sokak ve üzerine kurulu dükkânlar. Antep’in sokaklarından bir farkı yok, üzerine kurulu masa ve sandalyeler ve sıra sıra dizilmiş harika lezzetler. Burada Gaziantep’in o en meşhur lezzetlerinin tek bir çatı altında toplanmış olması şahane bir fikir.

“Hayata Yepyeni Bir Tat” felsefesi ile yola çıkan Watergarden İstanbul, AVM içinde oluşturduğu Nostalji Sokağı ile Gaziantep’in o damak çatlatan lezzetlerini misafirlerine sunmakla büyük bir projeye imza atmış. Artık Antep’e gitmenize gerek yok dedirtecek kadar Antep yöresinin meşhur lezzetlerini sunan “Antebin İçi” mekânı hem AVM müşterilerine hem de bu lezzetlere meftun severlere adeta lezzet şöleni yaşatıyor. “Yuvalama”, “Şiveydiz”, “Doğrama” gibi lezzetler daha sokağa girdiğiniz andan itibaren adeta sizleri cezbediyor.

Bir tarafta “Dülük Baba” ustada birçok çeşidiyle birlikte Antep kahvaltısı, diğer tarafta yemek sonrası eve dönüşte satın da alabileceğiniz “Koçak Baklava”nın ürünleri. Bir köşede kendine tahsis edilen mekânda Katmer yapan “Named usta”, diğer bir köşede ise künefenin en farklı halleriyle künefeci “Mıstık Usta”. Hemen yanında özel odun ateşiyle o Antep usulü bol sarmısaklı Gaziantep’in meşhur lahmacunu yapılan “Alleben Lahmancun”. Diğer tarafta ise ciğer kebabıyla ünlü “Ciğerci Bedri” Usta ve kebap sevenlerin buluşma noktası “Gavaklık Kebapçısı”.

Bir farklı tarafta ise Antep’in yöresel yiyecek ve kıyafetlerinin, Antep’in el işçiliği ile üretilen bakır eşyaları satın alabileceğiniz “Almacı Pazarı” ve nihayet o yediğiniz yemeklerin ardından “Galaaltı Gahvesi”nde içeceğiniz “Tahmis kahvesi”. Çeşitlerinin de tadına bakabileceğiniz ve aynı zamanda satın alabileceğiniz onlarca çeşit kahve yine burada bulunmakta. Kahvenizi yere yakın duran sandalyelerde ve İtalya’dan getirtilen 500 yıllık zeytin ağacı etrafında içebileceğiniz bir ortam ve tüm bunların ortasında bir sahne.

Canlı müzik ve Antep şarkıları eşliğinde yenen yemek keyfi.

Muhteşem değil mi?