İranlı Nükleer Fizikçi Muhsin Fahrizade’nin bir suikastin kurbanı olması bizlere bir şeyler anlatıyor olmalı.

İsrail Başbakanı Netanyahu, İran’ın Nükleer Füze Projesi AMAD’ın başındaki Fahrizade’yi, “Bu ismi unutmayın” diyerek hedef göstermişti.

Nitekim Nedim Şener, suikastlerin dilini çözerek, MOSSAD Başkanı Yossi Cohen’in, Ağustos 2020 günü İngiliz Times gazetesine, “İran’ın gücü kırılgan, asıl tehdit Türkiye…” dediğini yazdı.

Şener, Türkiye’nin savunma sanayi ve silahlanma teknolojisiyle, bölgesinde bir güç haline gelmesinin İsrail tarafından İran’dan daha büyük bir tehdit olarak görüldüğüne de dikkat çekti;

“MOSSAD bu gücü kırmak için Türkiye’de her türlü operasyona girişebilir. Buna suikast dahil…”

Bunları yazarken ASELSAN ve TUBİTAK cinayetlerine kurban verdiğimiz mühendisler ve teknikerleri hatırlıyorum…

Hüseyin Başbilen, 4 Ağustos 2006’da Milli Tank Projesi sunumundan bir gün önce arabasında boğazı ve bileği kesilmiş halde bulundu.

Halim Ünsem Ünal, 17 Ocak 2007’de F-16 savaş uçaklarının modernizasyonu üzerine çalışıyorken kafasına isabet eden tek kurşunla öldürüldü.

Evrim Yançeken, 26 Ocak 2007’de oturduğu binanın altıncı katından düşerek hayatını kaybetti. Evrim, Mikrodalga ve Sistem Teknolojileri bölümünde görevliydi.

Burhanettin Volkan, ASELSAN’ın başarılı yazılım mühendislerinden biriydi.

7 Ekim 2007’de askerliğini yaptığı sırada hiç bir sebep yokken intihar etti.

Zafer Oluk, Leopar tanklarının yazılımını yapan ekipteydi. O da 10 Mayıs 2008’de askerliğini yaparken elektrik çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Hakan Öksüz, 25 Ocak 2012’de trafik kazasında hayatını kaybetti. Cüzdanı ve telefonu ise bulunamadı. Mikroelektronik güdüm ve elektro-optik grubu projelerinde çalışıyordu.

Erdem Uğur, 16 Ocak 2015’de evinde gaz kaçağından zehirlenerek öldüğü söylendi. Manyetik alanlarla ilgili projeler geliştiriyordu.

Kerem Parıldar, 21 Kasım 2017’de Yerli savunma sistemleri üzerine çalışırken evinden 15 km uzakta bir binanın 14. katından aşağı atlayarak intihar ettiği kayıtlara geçti.

Hafız Koca, F-16 teknikeriydi. 2006 yılı Mart ayında arabasını satmak için bir internet sitesine ilan verdi.

Hafız’ı iki kişi aradı. Buluştuğu kişiler Hafız’ı kazdıkları çukurun içine atarak diri diri toprağa gömdü.

Göktuğ Demirarslan, TÜBİTAK’ta fizik mühendisiydi. 16 Eylül 2013’te Ankara Eryaman’da öldürüldü.

Evet, Türkiye’nin dostuna güven, düşmanına korku veren askeri ve teknolojik atılımlarının devamı için İran’daki suikastin arkasındaki sebepleri çok iyi anlamalıyız.

MOSSAD Başkanının “İran’ın gücü kırılgan, asıl hedef Türkiye” açıklamasını da…

İçeride ve dışarıda terörün sona erdirilmesindeki büyük başarısı, son olarak da Azerbaycan’da Ermenileri hezimete uğratarak Karabağ’ın geri alınmasındaki katkılarından dolayı dünyanın gündeminde olan Selçuk Bayraktar’ı iyi korumalıyız.

Yetmez, ailesini de…

Çok iyi korumalıyız…