Suriye’de kimler katil? Suriye’dekimler kan döküyor? Suriye’yi işgal etmek isteyenler kimler? Suriye halkını yeniden azınlık tahakkümü altına alarak dikta rejimi kurmak isteyenler kimler?

Başta İran, Rusya, ABD, İngiltere ve İsrail gibi ana aktörler sayılmalıdır. Ancak bu analizleri yaparken, bu konuda yazı yazıp yorumlarken şeytanın kurduğu hasis bir tuzağa dikkatinizi çekmek istiyorum.

Suriye’de kan dökücü zalimlerin en rezili olan İran’dan söz ederken “Şii” ya da “Şia” diye lafa başlamayın. Hizbullah Şii’dir evet. İran Şii’dir evet. Ama onların Şii olması konun Şia-Sünni meselesi olduğu anlamına gelmez. Lübnan Hizbullah’ının kurucularından Tüfeyli’yi nereye koyacağız mesela? “İran yalancıdır, İran katildir” diye bağırıyor Suriye’de olanlar için.

İran Molla Rejimi,Şii değildir. Abartarak konuyu çarpıtmaya niyetlenenler için baştan söyleyeyim, “Şiilik iyidir, kötü olan İran” demiyorum; şeytanın kurduğu hatta muhtemelen şeytanın doğrudan İran eliyle kurduğu tuzağa dikkat çekmek istiyorum. Suriye’de, Yemen’de, Lübnan’da, Irak’ta hatta Afrika’da kan döken İran milisleri, Pers emperyalizminin paralı askerleridir.

İran Molla Rejimi emperyalist hayalleri için Şiiliği duygusal nüfuz silahı olarak kullandıkları gibi aynı zamanda savunma kalkanı olarak da kullanıyorlar. İran, bütün Müslümanlar’ı” Bana karşı geliyorsan Şii-Sünni savaşı çıkarırım”diye tehdit ediyor. Kerbela’da ağlama numarası yapıp adım attığı her yeri Kerbela’ya çeviren bu hasis Molla Rejimi’nin elinden Şiilik silahını almak lazım. Pers emperyalistlerinin paralı askerlerine “Şii” dedikçe ellerindeki silah güçleniyor. Mezhep fıkhi bir meseledir ve onu kendi zemininde tartışıp halledebiliriz. “Şiilik diye bir mezhep var mı, yok mu” tartışması da âlimlerin sorumluluğundadır ve dahi gazete köşeleri bu konunun yeri değildir. Bu iş mezhep işi değil bu iş İran’ın gözünü kan bürümesidir, İran’ın tarihinde olduğu gibi yani her zamanki gibi haçlıyla pazarlığa oturup gâvurun kılıçlığını yapmasıdır. İran denilen haçlı kılıcına “Şii” diyerek iblisin hazırladığı yangına kıvılcım çakmayın. İblis yangın çıkaramaz, yangını hazırlar bir gafilin gelip ateşi yakmasını bekler…