Haber, Hollanda televizyonunda yayınlandı.

Başlık; “Göçmenler Yunan Topraklarından Toplanıp Denize Atıldı” şeklinde.

Yorum: “Yaşanan olay, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in tüm yalanlarını gözler önüne serdi. Yunanistan, AB için kirli işleri yapıyor.”

Mülteciler konusu Avrupa’nın makyajını oluşturan “insan hakları” masalının yapay bir pazarlamadan ibaret olduğunu açıkça ortaya koydu.

Yunanistan’da botları şişlenerek denize bırakılan insanlar, dövülen kadınlar, para ve cep telefonları gasp edilen göçmenler, Avrupa’nın maskesiz yüzüdür. Avrupa’nın insanlık değerleri bakımından bittiği yerdir.

Türkiye ise bu süreçte binlerce insanı boğulmaktan kurtararak insanlığın vicdanı olarak gelecek vadeden bir misyon üstlenmiştir.

Yunanistan’ın bu insanlık dışı uygulamalarına sessiz kalan Avrupa, bu cinayetlerin ortağıdır.

Bugün küresel medyanın küçük bir kısmında yer alan bu haberleri, orta vadede tarih kitaplarına geçmiş bir şekilde görmeyi umut ediyorum. Avrupa, insan haklarındaki bu iki yüzlülüğün, çifte standardın bedelini ödemeli.

Dilerim insanlık, yeni bir çıkış yakalar ve bu hepimize iyi gelir. Değilse yaşanan acıları taşımanın mümkünâtı kalmadı.

***

PKK VE SEKÜLERLERİN KULLANIŞLI HOCALARI

Bir sapık daha yakalandı.

Kısaltılmış adıyla B.D. ; bir PKK sempatizanı ve terör örgütünün toplantılarında vatandaşların dini duygularını sömüren bir şarlatan.

Yeni bir şey değil…

Dindar değil, din ile alakası yok ama din üzerinden para kazanıyor, makam-mevki sahibi oluyor, din üzerinden insanları sömürüyor.

Çoğu zaman kullanışlı tipler olduğu için, siyasi olarak da operasyon çekileceği zaman bu tiplere rol veriliyor.

Bu ahlaksızlar üzerinden dindar camia zan altında bırakılıyor. Bu tiplerin önde gelenleri, önce seküler-sol medyada parlatılıyor, ardından operasyon devreye sokuluyor.

Evet, bu oyunlar yeni değil.

Evet, bu oyunlar bayat… Fakat bıkmadan, usanmadan afişe etmeliyiz.

Bıkmadan usanmadan, anlatmalıyız.

Hakiki Hoca efendiler, hakiki mürşidler; PKK’cı olmaz.

Hakiki Hoca efendiler; her türlü terör örgütünün karşısındadır.

Hakiki İmamlar, harama el uzatmaz, Müslümanların tüm kutsallarının bekçisidir.

***

KAFTANCIOĞLU CHP’DE KALICI GÖRÜNÜYOR

CHP’de kavga büyük.

Bir tarafta CHP’yi temel dinamikleri ile birlikte savunanlar, bir tarafta CHP’yi tamamen perde arkasındaki güçlere teslim edenler var.

Şu ana kadar yaşanan büyük değişime baktığımız zaman perde arkasındaki aklın çok daha baskın olduğunu görüyoruz.

Canan Kaftancıoğlu’nun cüretkar çıkışına bakılırsa, bu yorumu yapmam mümkün.

“Mustafa Kemal Atatürk’e, Atatürk demeyi tercih etmiyorum” diyen benlik, iddiası ve söylemiyle CHP’yi daha çok karıştırır.

Yalnız kimse bu aklın gidici olduğunu düşünmesin. CHP’nin  retorikte kalan Kemalist yaklaşımla arasının gittikçe açılması ve PKK’dan DHKP-C’ye, FETÖ’ye varana dek geniş bir yelpazenin tutsağı olmaya devam etmesi muhtemel görünüyor.