Muharrem İnce istifa etti. İstifa açıklamasında kendisini ihanetle suçlayacak olanlara önleme yapmak ister gibi defaatle "Asla asla asla asla asla asla Cumhur İttifakı’nın bir parçası olmayacağım" dedi.
Oysa Muharrem İnce'nin bu "ihanetle yaftalanma" kaygısını AK Parti’den ayrılanlar hiç taşımadı, ne Davutoğlu ne de Babacan hitap ettikleri seçmen kitlesine yönelik böyle bir teminat verme gereği duymadı.

Ancak İnce'nin "Cumhur İttifakı’na asla katılmam" açıklaması, Millet ittifakının bir parçası olacağı anlamına gelmiyor. Aksi takdirde HDP ile gizli ittifak içinde olduklarını ima ederek ayrıldığı CHP ile aynı hatada birleşmiş olur, bu senaryo bir hayli mantıksızlıkla karşılaştığımız Türk siyaseti için dahi fazlaca mantıksız olur.

Muharrem İnce'nin CHP'den kısa vadede 10, uzun vadede 20-25 kadar milletvekilini saflarına katacağını öngörecek olursak, 2023 seçimlerine doğru yavaş yavaş ilerlediğimiz şu günlerde hiç kimsenin aklında olmayan yeni bir ittifakın şekillendiğini göreceğiz. Peki kimler kimlerle olacak?
Dün Sayın İnce'nin açıklamalarını dinleyenler, Muharrem İnce ve arkadaşlarının taşıdığı hassasiyetlerin büyük ölçüde İyi Parti’nin hassasiyetleri ile örtüştüğünü görmüştür. Bilhassa Atatürkçülük söylemi ve kısmen de olsa Karabağ, Mavi Vatan, Libya gibi Milli menfaatler hususunda hakkaniyeti andıracak bir tavra ortak olduklarını söyleyebiliriz. Kaldı ki İyi Parti tabanı da uzun zamandır Kemal Kılıçdaroğlu'nun gayrimilli duruşuna zor tahammül ediyor. Bu ittifakın diğer iki ortağı da zaten tabanlarına asla Kılıçdaroğlu ile bir ittifakı anlatamayacak olan Gelecek ve Deva partilerinin olacağını varsayarsak yeni ittifakın genel hatlarını görmüş oluruz. Bu senaryoda 2023 seçimlerine 3 ittifakla girmiş oluruz, bir tarafta AK Parti, MHP, yeniden Refah ve BBP, diğer Tarafta İnce, İyi parti, Deva, Gelecek ve Saadet Partisi son olarak da Türk siyasetinin politik amca çocukları CHP ve HDP.

Görelim Mevla neyler...