Biden, süslü ikona “soykırım” demiş 1915 olayları için. Bu gündem midir? Niçin gündem olacaktır? Bir köpek bir insanı ısırmış, ne var bunda? Gündem, insanın köpeği ısırmasıdır. Biden’ın ülkesinin gördüğü nadir asil kahramanlardan Malcolm, beni ısıran köpeği vururum demişti. Ne alakası mı var? Vardır, vardır. Biden’ı geçiniz efendim, içimizdeki soykırım diyen Asala artıkları ne olacak?

Hırant Dink öldürülmüştü. Ki o Hırant Dink, Avrupa kendisini övdüğünde “Acaba ben Türkiye’ye bir yanlış mı yaptım?” sorusunu sormuştu kendisine. Bugün, hepimiz Hırant’ız diyenlerin en önemli meselelerinden birisi Avrupa tarafından övülmek! Ha bir de unutmadan malumdur, Hırant Dink cinayetinde yolları FETÖ üyesi Ali Fuat Yılmazer açmış, ardından mesela Ahmet Altan da Hırant Dink adıyla ödül almıştı. Ee ne var bunda diyenler olabilir, neyin ekmeğine yağ sürdüğünün farkında olmayanlardır onlar. Hepimiz Hırant’ız diyenler, Muhsin Yazıcıoğlu şehit edildiğinde “Hepimiz Muhsin’iz” diyemediler, diyemezler, diyemeyecekler de.

Ermeni lobileri, diasporalar “soykırım” yalanıyla hangi definenin izini sürüyorlarsa, kendi içimizde yaşayıp diasporalara hizmet edenler de aynı definenin izini sürüyor. Yalanlar üzerine bir tarih kuruyorlar. Nitekim bu tarihin yalanlar üzerine kurulduğunu anlamanın bir yolu da Biden’ın “soykırım” demesidir. Chomsky de Gezi olayları esnasında “Ben çapulcuyum” demişti. Vardır efendim, hepsinin bir bağlantısı vardır. Kâinatta tesadüfe yer yoktur. Soykırım diyenler, Tehliryan için ne diyor? Malumdur Ermenistan’ın göbeğine Tehliryan’ın heykelini diktiler, ayaklarının altında da Talat Paşa varken! Faşizm arıyorlarsa bundan ala faşizm mi olur yahu? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup da Türk’üm demeye ar edenler, soykırım yalanını attığı andan itibaren Türkiye, Türk düşmanı bir pozisyon almışlar demektir. Bundan ala suç mu olur, ihanet mi olur? PKK uzantısı bir siyasi parti bu ülkede rahatça soykırım diyebiliyor, Talat Paşa için katil diyebiliyor, meşhur bir yayınevi soykırım mimarı diye Talat Paşa kitabı basabiliyor…

Sahipsiz mi bu memleket? Mithat Cemal Kuntay’ın Üç İstanbul’da söylediği şekliyle, “Talat Paşa memlekettir!” ulan! Karşısında Ermeni soykırımı laklakı yapan lobiler varken Talat Paşa memlekettir! Milletin beyaz ekmek yemediği ülkede, kendi evine bir kez olsun beyaz ekmek sokmayan Talat Paşa’yı; Biden’ın ağzından çıkacak sözü ağzı sulanarak bekleyenler, Ermeni lobilerinin gözüne girmeye çalışanlar elbette anlayamaz.

Tehcir dahi sıkıntılı bir ifadedir. Savaştadır memleket. Savaşta bizi arkadan vuran, nitekim katil Tehliryan da Talat Paşa’yı arkadan vurmuştu, düşmanla işbirliği yapan Ermenilerle, Türk askeri savaşmıştır. Olan budur. Ermenistan Devleti’nin ilk Başbakanı Kaçaznuni’nin raporunu yayımlamıştı İstanbul Ticaret Odası, bulanlar okusun. Oradan bir Ermeni raporunda bakın ne deniyor: “Türkiye'yle savaş müjdesi, bütün Ermeni halkını coşturmaktadır. Bütün ülkelerden Ermeniler, şanlı Rus ordularında yer almak ve Rus silahının başarısına kanıyla hizmet etmek için acele etmektedir.” Bizimle savaşıldı. Bizi arkadan vurdular. Biz de vurduk. Kazanamadılar, şimdi yalanla kazanmaya çalışıyorlar. Rus Yarbay’ın notlarında geçtiği gibi: “Ermeniler rüzgar ektiler fakat rüzgar ekenin fırtına biçeceğini unuttular!”