Hayat hepimize farklı meşguliyetler ve yoğunluklar getiriyor. Bazen çok bunalıyor, bazen tünelin ucunu göremiyoruz. Evet aslında biz de haklıyız ebeveynler olarak. Ama unutmayalım ki çocuklarımıza göstereceğimiz ilgi ve vereceğimiz sevgiyi dozunda ve düzeyinde vermez isek ileride hiçbir bedelle çözemeyeceğimiz sorunlar ortaya çıkar. Aşağıdaki hikâyede bir yavrucağın masum planını dinleyelim:

Babası yorgun argın eve dönmüştü, ama o babaydı yorgun da olsa ondan ilgi bekleyen çocukları vardı, bunu unutmuştu. İçeri girer girmez 7 yaşındaki oğlu hemen yanına geldi. Babasına “Baba sen bir saatte ne kadar para kazanıyorsun” dedi. Babası “Sen büyüklerin işine karışma sana ne, ne yapacaksın” diye oğlunu tersledi. Çocuk ısrarla “ne olur baba bilmek istiyorum, lütfen söyler misin” dedi. Baba “Madem bu kadar bilmek istiyorsun söyleyeyim, 20 TL kazanıyorum saatte” dedi. Oğlu “Baba bana 10 TL borç verebilir misin” dedi. Babası “Sana bir sürü oyuncak alıyorum zaten, bir sürü de giysi, harçlığını da her gün veriyorum, hâlâ yetmiyor mu bir de para istiyorsun. Hadi git odana kapını kapat ve dersine çalış” dedi. Çocuk hüzünle odasına gitti ve kapıyı kapatıp ağlamaya başladı. Babası içinden “Bu işin içinde bir iş var, acaba benden neden harçlık değil de borç para istedi” diye düşündü.

Bir müddet sonra öfkesi geçti, içini bir pişmanlık kaplamıştı, yorgun ve morali bozuk da olsa çocuğunu terslemeye hakkı yoktu. Hemen yerinden kalkıp çocuğunun odasına gitti, kapıyı çaldı ve “Oğlum açar mısın lütfen kapıyı” dedi. Kapıyı açtığında çocuğun gözleri ağlamaktan şişmişti. Adam, çocuğundan özür diledi ve “Sana az önce sert davrandığım için üzgünüm. Kusura bakma son derece uzun ve yorucu bir gün geçirdim, bu yüzden sana kaba davrandım” dedi. Sonra cebinden 10 TL çıkarıp çocuğuna uzattı. “Al bakalım çok merak ediyorum ne yapacaksın bu aldığın borç parayla” dedi. Çocuk sevinçle “Teşekkür ederim babacığım” dedi. Sonra dolabını açtı ve kumbarasından çıkardığı bozuklukları saydı. Tam 10 TL parası vardı. Babasından aldığı 10 TL ile biriktirdiği 10 TL’yi birleştirdi. Babası “madem paran vardı neden benden istedin oğlum” dedi. Oğlu “Alacağım şeyi almak için yeteri kadar param yoktu babacığım, o yüzden senden istedim” dedi. Babası “Şimdi çok merak ettim, bu 20 TL ile ne alacaksın” dedi. Oğlu “Babacığım her akşam eve geldiğinde sana oyun oynayalım dediğinde, çok işim var, meşgulüm veya bugün çok yoğundum diyorsun, işte sana 20 TL bugün seninle bir saat geçirmek istiyorum, benimle oynar mısın” dedi. Baba şok olmuştu.