Haftalardır süregelen Sedat Peker vakası öyle göründüğü gibi değil.

Gemileri yakmış karanlık bir kabadayı ile devletin İçişleri Bakanı arasında geçmiyor mesele.

Mesele “Biden ile anlaşalımcılar” ile, “Biden ile anlaşmayalımcılar” arasında geçiyor.

Biden, Suriye’de bir sözde Kürt devleti kurmayı iktidarının en büyük hedefi haline getirdi. 

Elbette Kürtleri çok sevdiği için değil, Ortadoğu’da İsrail’e müttefik olacak, İsrail'in bekasını garanti altına alacak yeni İsrail uzantılarına, yeni müttefiklere ihtiyaç var.

Biden ile anlaşalım diyenler arasında, “Yahu Suriye'de bir Kürt devleti kurulacaksa kurulsun, 10 yıldır ekonomimiz operasyon üzerine operasyon yiyor, en azından ekonomimiz düzelir, iktidarımız güçlenir, biz de yolumuza bakarız” diyen az da olsa sözde muhafazakârlar da var… Zaten varlık sebebi ABD ve İsrail’e hizmet olan “ FETÖ’cüler” de var… Zaten Suriye'deki PKK/PYD'nin siyasi uzantısı olan ve “Biz sırtımızı PYD'ye, YPG'ye dayadık” diyen HDP'liler de var… İsrail ile kurulduğu günden itibaren çok sıkı ilişki içinde olan ve başında "PYD bize niye saldırsın ki?" diyen Kemal Kılıçdaroğlu'nun olduğu CHP de var...

“Biden ile anlaşmam” diyenlerin başında ise Recep Tayyip Erdoğan ve yakın çalışma arkadaşları geliyor, Devlet Bahçeli geliyor, PKK ile mücadelede devrim yapan Süleyman Soylu geliyor.

Biden, Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olduğu, Süleyman Soylu'nun İçişleri Bakanı olduğu bir Türkiye var oldukça Ortadoğu'yu yeniden dizayn edemeyeceğini biliyor.

Bu saldırılar, bu kampanyalar bu taarruzlar bu yüzden.

Sedat Peker bu olayın neresinde?

Biden cephesi elbette Sedat Peker'i arayıp, “Süleyman Soylu ve Erdoğan'dan kurtulmamıza yardımcı ol, Suriye'de bir PKK devleti kuracağız” demedi, deselerdi zaten Sedat Peker'i müttefik olarak kazanamazlardı. 

Biden cephesi ustalıkla Sedat Peker'in öfkelenip gemileri yakması için şartları oluşturdu, sonra kulağına FETÖ'nün 10 yıldır uydurduğu yalanları fısıldadılar ve en sonunda kampanyaya muhalefeti şakşakçı olarak dahil ettiler... 

Erdoğan'dan kurtulmak için her yolu deneyen ekibin son oyunu bu...

Tutar mı? Tutmaz, yüz binlerce devletin en kılcal damarlarına sızmış FETÖ’cünün yapamadığını bir kamera bir tripod ile de yapamayacaklar.