NATO zirvesi için üye ülke liderleri Brüksel’de bir araya geldi. Zirve başlamadan gündemin merkezinde Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve Türkiye vardı…

Zirve öncesi ABD ve Fransa tarafından Türkiye’ye gönderilen mesajlar Cumhurbaşkanımızla yapacakları görüşmelerin sert geçeceğini işaret ediyordu.  

Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamalarda ise masaya getirilecek konularda Türkiye’nin haklı olduğu ve geri adım atmayacağı sadece ABD ve Fransa’ya değil tüm dünyaya duyuruldu…

Tabii NATO zirvesini sadece üye ülkeler ve dünya heyecanla beklemiyordu. Bir de Türkiye’deki “millet ittifakını” oluşturan partiler ile destekçileri “Kandil” ve “Pensilvanya” da dört gözle bekliyordu.

“Dostları ve patronları” Biden ile Macron’dan çok yüksek beklentileri vardı!

Beklentileri, Erdoğan’ı dünyanın gözü önünde rencide edecek ve yüz vermeyeceklerdi. “Besleme” medyaları da bunları gururla duyuracaktı…

İLK FOTOĞRAFLA TÜM BEKLENTİLERİ YERLE BİR OLDU

Erdoğan ve Türkiye’nin “aşağılanmasını”, “azarlanmasını” ve “önemsiz olduğunu” gösterecek bir fotoğraf karesi hayal eden “millet ittifakı” ve destekçisi terör örgütleri birinci dakikada şok oldular.

Otuz ülke liderinin birlikte basın karşısına çıktığı görüntüde en önde Cumhurbaşkanımız Erdoğan, sağında ABD Başkanı Biden, solunda İngiltere Başbakanı Johnson vardı.

Bu görüntü içimizdeki ve dışarıdaki tüm Erdoğan ve Türkiye düşmanlarını şok etti. Çok iyi biliyorlar ki, liderlerin durduğu yerler planlanırken önem ve güçlerine göre yer verilir.

Böyle bir fotoğrafta ABD, İngiltere, Fransa gibi ülke liderlerini arka sıralara gönderemezler. Türkiye lideri Erdoğan aile fotoğrafının tam merkezinde, NATO’nun lideri ABD ve İngiltere liderinin arasında duruyorsa dost da düşman da bundan gereken mesajı almıştır!

ABD ve Fransa ile ciddi sorunlarımız olduğu doğru. Ama bu fotoğraf karesi dünyaya şunu gösterdi. ABD ve Fransa, Türkiye’nin gücünü kabul ediyor, masada da eşit olduklarını teyit ediyor…

BİDEN YELKENLERİ SUYA İNDİRDİ, MACRON DİZ ÇÖKTÜ

Biden, zirvede sadece Erdoğan’la ikili görüşme yaptı. Bu görüşme aramızda sorunlar olduğu için değil, bizimle masaya oturmak zorunda olduğunu kabul ettiği için yapıldı.

Biden ve Macron’un Erdoğan ile yaptıkları ikili görüşmelerden sonra söyledikleriyse Erdoğan’ın liderliğinin önemini, Türkiye’nin gücünü kendi sözleriyle tescil edilmesi oldu…

Biz ABD, Fransa, Biden ve Macron’un Türkiye’ye karşı gizli ajandalarında neler yazılı olduğunu biliyoruz. Eskiden de biliyorduk ama çaresizce bize yaptıklarını seyrediyorduk.

Bu zirveyle dünya lideri ABD ve AB’nin lideri Fransa, Türkiye’nin gücünü kabul etmiş, masada eşit olduklarını dünyaya ilan etmiştir!

Erdoğan, Türkiye’yi lider ve saygın bir ülke yapmıştır. Türkiye düşmanlarına da bunu kabul ettirmiştir.

Biden ve Macron, Ortadoğu, Kafkaslar, Doğu Akdeniz ve Afrika’da Türkiye’ye rağmen iş çeviremeyeceklerini kabul ve tescil ettiler.