Hafta sonunda çok önemli bir sınav vardı. Bir yılın emeğini yüklenen gençler Üniversite sınavına girdiler. Dile kolay 2 milyondan fazla öğrenci; Dünya üstündeki birçok ülkenin nüfusundan daha fazla.

Gençler hatırlamaz biliyorum lakin eskiden bazı bulvar gazeteleri vardı; Tan, Bulvar ve diğerleri gibi. Bunlar önemli zamanlarda değişik haberler yaparlardı. “Sakallı Bebek”, “85 çocuğu oldu hepsi de kız”, “Zincirle bağladıkları delileri kuyuya sarkıtıp tedavi ediyorlar”, “Sovyetler Birliği okyanusun altından tünel kazıyor”, “80 yaşındaki sünnetçi kendi kendini sünnet etti”.

Bu haberlerden bazılarıydı. Millet bunlara inanır, ciddi ciddi “olmaya sakın!” derdi. Günlerce konu konuşulur anılan gün gelince öyle bir şeyin olmadığı ortaya çıkınca herkes bir “tövbe estağfurullah” çekerdi. Kimse o gazetecilere bunun hesabını sormazdı, soramazdı. Sorsa maazallah sonraki gün manşetlerin hışmına uğrar, yedi ceddi sorgu sualden geçerdi.

Gün geldi, Gazetecilik mesleği yön değiştirdi ama düşünce değiştirmedi. Dün sakallı bebek doğdu diyenler, Üniversite sınavına bir gün kala “Katarlı öğrencilere sınavsız tıp eğitimi” yalanını haber yaptılar. Milletin gözünün içine baka baka. Haberin devamında Türkiye ile Katar arasında "Askeri Sağlık Alanı'nda Eğitim ve İşbirliği" protokolü imzalandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayladığı anlaşmaya göre Katarlı gençler Türkiye'de tıp, diş hekimliği, eczacılık eğitimi alabilecek. Protokolde bu eğitimlere kabul için sınav şartı yok. Kontenjanlar her yıl tespit edilecek. Anlaşma kapsamında hastane kurulması ve işletilmesi de var.” Da demeyi ihmal etmediler.

Haber tam “sakallı bebek” haberi, Lakin yalan çabuk çıktı ortaya da gençlerin kafası iyiden iyiye karıştı, moralleri yerle yeksan oldu sınav akşamı. Haberi ilk sunan yayın organı sonra sözde bir tekzip yayınladı aynı haberine ama sosyal medya aldı yürüdü haberi. Yalanın dolanın haddi hesabı yoktu ne de olsa. Kimse yazdığı yalan haberden dolayı bir ceza görmüyor çünkü. En kötüsü de hiçbir araştırma gereği duymayan bazı siyasiler bu yalan haber üzerinden gençleri demoralize etmeye devam ettiler. İlginçtir halen de attıkları tweetler yerli yerinde duruyor. Yüzleri kızarmıyor yalandan medet umanların, gençlerin geleceği kayarsa kaysın yeter ki hükümet zarar görsün hevesinde olanların.

Herkes rahat olsun Türkiye’de 160 bin yabancı öğrenci var. Hiçbir yabancı öğrenci bizim öğrencimizin hakkını almıyor, yerine okumuyor. Bu dünyanın en önemli eğitim hareketlerinden biri.

Türkiye de eğitim görmüş birçok kişi bazı devletlerde önemli görevler üstlenmeye başladılar bile. Onlar Türkçe konuşup Türkiye’ye şükranlarını sunarken muhalefet sırf muhalefet olmak adına her tarafı yalan olan haberlerden medet ummaya devam ediyor. İnönü’nün sözüyle “muhalefet için muhalefet”e devam ediyorlar.

Katarlı öğrenciler sınavsız üniversite okumayacaklar ama bizim sözde gazeteler ve muhalefet “sınavsız yalanlardan” dolayı kendini yücelttiğini sanarak yerlerde sürünmeye devam edecek gibi. Tövbe estağfurullah…